Gündem

CHP'li Engin Altay paylaştı: "Büyükçekmece'de okulda olan genci 'ikamet etmiyor' gösterdiler"

Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis operasyon başlattı

10 Nisan 2019 10:23

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Büyükçekmece'de seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine başlatılan operasyonla ilgili bir video paylaştı. Altay'ın paylaştığı videoda bir vatandaş, Büyükçekmece'de kendi yeğeninin yaşadığı eve gelen polislerin, 18 yaşındaki yeğeninin okulda olduğu cevabını aldıktan sonra, tutanaklara "burada ikamet etmiyor" olarak geçirildiğini ifade etti.

Engin Altay, Twitter hesabı üzerinden yayımladığı videoda, Büyükçekmece'deki operasyona ilişkin kendi yeğeninin evinde yaşananları aktaran vatandaş, şunları kaydetti:

"Seçim soruşturmasıyla ilgili polis arkadaşlarımız Pınartepe Mahallesi Ogün Sokak 12 A8’deki yeğenimin evine de geldiler. Bir çocuğumuz var, yeğenimiz, 18 yaşında liseye gidiyor. Adını soruyorlar okulda olduğunu söylüyorlar, fakat tutanaklara "burada ikamet etmiyor" diye geçiyorlar. Müdahale edilince biz bunu sonradan düzeltiriz diyorlar. Bir şekilde göstermeden, polis arkadaşlar çıkıyor"

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini söylemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddiasıyla ilgili olarak "Olay, bugün olmadı, ama bir usulsüzlük olayı var. Burada bir hile, suistimal var. Suç ortada, seçime yönelik bir yolsuzluk yapıldı; adli tahkikat zaten Ocak 2019'da açıldı" demişti.

Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis operasyon başlattı. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polis ekipleri, seçim öncesi ilçeye adres kaydı yaptırdığı iddia edilen kişilerin belirtilen adreslerde oturup oturmadığını kontrol ediyor. Emniyet kaynakları herhangi bir yakalama ya da gözaltına alma işleminin olmadığını kaydetti.