Gündem

CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan’ın İBB’yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı

25 Temmuz 2024 01:07

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın İBB’yi yönettiği dönemde 1.5 milyar dolar borç bıraktığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’yi devralan Ali Müfit Gürtuna ise tele1.com.tr ulaştı. Gürtuna, İBB’yi 1.5 milyar dolar borçla devraldığını öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

“İBB’yi 1.5 milyar dolar borçla devraldım. Sıfır borçla devrettim. Ama ne yazık ki bizden sonra çok aşırı bir borçlanma tekrar başladı. Bütçenin belli bir oranından fazlasını bu belediyeler borçlanamamalı. Belediye meclisinde çoğunluğu sağlayan inanılmaz bir şekilde borçlanıyor. Kendinden sonra gelene çok büyük borçlarla belediyeleri devrediyorlar. Yeni gelenler de çalışamaz hale geliyor.”

TIKLAYIN: Erdoğan'dan AKP'li vekillere "sokak hayvanları yasası" uyarısı: Asla taviz yok, kararlı durun, bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belediyelerden borç tahsili yapacağını belirterek, “Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, artık bunların tahsilini kaynağında yapacaktır. Bunu böyle bilesiniz” dedi.