Gündem

CHP'li Aytekin: İktidar, giderayak son kozlarını oynayarak halka şirinlik yapmaya çalışıyor

19 Temmuz 2022 17:14

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Artık iktidar, giderayak son kozlarını oynayarak halka şirinlikler yapmaya çalışıyor. Nafile bir çaba içerisinde olduklarını sokaktaki herkes biliyor. Artık ülkede, gündemi iktidar belirlemiyor. İktidar kendini uçurumdan attı. Biz milletimizle birlikte herkesin birbirine güç verdiği, çocukları ve kendileri için kaygı taşımadığı bir dönemi inşa edeceğiz” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı’nda yapacağı mitinge ilişkin yazılı açıklama yaptı. Aytekin, “Tarihi bir mitinge ev sahipliği yapacağız. Genel Başkanımızın, Milletin Sesi kürsüsünden tüm Türkiye’ye vereceği önemli mesajları olacak. Bizler de Balıkesir’e yakışır şekilde kendilerini karşılayacak ve o gün meydanı dolduracak hemşehrilerimizle bu büyük coşkuya tanıklık edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Bu soygun düzenine artık yeter diyeceğiz"

Aytekin, açıklamasında şunları söyledi: 

"Biz 24 Temmuz günü, miting meydanında aslında tek kişi olacağız. Güvencesiz bırakılan işçiler, evine çocuğu uyuduktan sonra giden baba, bebeğine bez almakta güçlük çeken anne, torununa harçlık veremediği için mahcup olan dede, tarlada mahsulünü kaldıramayan çiftçi, hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalan üretici, bu iktidarın öteki yapıp cebine ateş düşürdüğü herkes tek vücut olacak, 1 kişi olacak. Birlikte bu soygun düzenine artık yeter diyeceğiz.

"İktidar kendini uçurumdan attı"

Artık iktidar, giderayak son kozlarını oynayarak halka şirinlikler yapmaya çalışıyor. Nafile bir çaba içerisinde olduklarını sokaktaki herkes biliyor. Genel Başkanımız, 'Emekliye ikramiye' dedi; yapmak zorunda kaldılar. '3600 ek gösterge' dedi; aynı şekilde yapmak zorunda kaldılar. 'Taşerona kadro' dedi; yapmak zorunda kaldılar ve bir süre önce milyonlarca genci yakından ilgilendiren 'KYK borçlarının faizlerini silin' dedi; onu da yapmak zorunda kaldılar. Artık ülkede gündemi iktidar falan belirlemiyor. İktidar kendini uçurumdan attı. Biz milletimizle birlikte herkesin birbirine güç verdiği, çocukları ve kendileri için kaygı taşımadığı bir dönemi inşa edeceğiz. Sokakta gördüğümüz halkımızın bize destek verdiği gerçeği, bu mitingde bir kez daha görülecek.

"Bu mitingin ev sahibi millettir"

Bu mitingin ev sahibi millettir. Güvencesiz bırakılan işçiler, evine çocuğu uyuduktan sonra giden babalar, torunu karşısında mahcup kalan emekliler, tarlada mahsulünü kaldıramayan çiftçiler, hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalan üreticilerdir. 24 Temmuz’da Kuvayı Milliye Meydanı’nda herkes tek vücut olacak ve güzel bir demokrasi mesajı verecektir.” (ANKA)