Spor

CHP'li Antmen'in Başakşehir'in sponsorlarıyla ilgili sorusuna CİMER yanıt vermedi

"AKP’den ihale alan firmaların bu ihaleler karşılığında Başakşehir’e futbolcu transfer ettikleri biliniyor"

06 Mart 2019 18:21

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Başakşehir Futbol Kulübü’ne sponsor olan firmaların kamu ve kurumlarından hangi ihaleleri aldığını CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) sordu.

CİMER ise soruların ‘bilgi edinme kapsamı dışında’ kaldığını söyleyerek soruları yanıtsız bıraktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ay TRT’nin yayınında Medipol Başakşehir futbol takımıyla ilgili “Başakşehir çok çok iyi, önde de gidiyor. Başakşehir ile övünüyorum. Çünkü, benim kurduğum bir takım. O Başakşehir tırmandı ve ta buralara kadar geldi” yorumunu yapmıştı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre CHP'li Antmen CİMER’e şunları sordu:

  1. Türkiye Süper Liginde oynayan Medipol Başakşehir Futbol Kulübünün kaç tane sponsoru bulunmaktadır? Bu sponsorlar hangi firmalardır?

  2. 2 Haziran 2014 tarihinden; 1 Mart 2019 tarihleri arasında Medipol Başakşehir Futbol Kulübünün toplam aldığı sponsorluk desteği ne kadardır? Bunların ne kadarı döviz cinsindendir? Bu sponsorluk ve desteklerin içinde taşınmaz ve araç bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

  3. Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'ne sponsor olan firmalardan kaç tanesi 2014 yılı ila 2019 yılları arasında kamu kurum ve kuruluşlarından ihale almıştır? Bu ihaleler nelerdir? Bahsi geçen ihaleler ne şekilde yapılmıştır?

CİMER’in soruları, ‘bilgi kapsamında olmadığı için’ yanıtlamamasıyla ilgili açıklama yapan Antmen şunları söyledi:

"Milyonlarca taraftara sahip olan kulüpler taraftarlarının verdiği desteğe rağmen mali olarak çöküş yaşarken, neredeyse hiç taraftarı olmayan bir kulüp, iktidarın ve iktidarın desteklediği sermaye odaklarınca destek görmeden bu kadar sponsoru ve para kaynağını nereden bulmuştur?