Gündem

CHP'li Akdoğan'dan Bakan Tekin'in açıklamalarına tepki: Seninki Kubilay’ın kafasını kesip sokaklarda gezdirenlerin kafası!

"Seninki Kubilay’ın kafasını kesip sokaklarda gezdirenlerin kafası"

19 Aralık 2023 15:55

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı "tarikat" açıklamasına tepkiler sürüyor. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Bakan'a seslenerek, "Ya bu halkın çocukları için çalış ya da git o savunduğun cemaatlere kul, köle ol; haddini bil, hakkını bil ve elini çocuklarımızın üstünden çek." dedi.

Bakan Tekin önceki gün genel kurulda yaptığı konuşmada, "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim" dedi.

TIKLAYIN - Bakan Yusuf Tekin: Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar

Bakan Tekin'in açıklamasına tepkiler sürerken CHP'li Akdoğan da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Gerici vakıf ve derneklerin atadığı Milli Eğitim Bakanı, ettiğin iler tutar yanı olmayan lafları unutturacağız sanma. Gerekirse her gün bunları konuşacağız. Çocuklarımızın dağa çıkmamasının yolu tarikatların, cemaatlerin kucağına itilmesiymiş. Bu adam Milli Eğitime bakıyor. Bu ülkenin pırıl pırıl çocukları ne dağa çıkacak ne karanlık yapılara teslim olacak. Bu ülkenin çocukları pandemiler yüzyılı olacağı öngörülen bu çağda aşı üretecek.

Bu ülkenin çocukları İstikbalin göklerde olacağını söyleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden uzaya gidecek. Bu ülkenin çocukları katma değeri yüksek ürünleri üreterek, dünyaya satacak.

Bu ülkenin gençleri insanca yaşayacak. Seni ve senin gibileri biz çok iyi tanıyoruz. Senin kafan Kubilay’ın kafasını kesip sokaklarda gezdirenlerin kafası. Senin kafan 45 sene önce bugün, Maraş’ta komşu komşusunu öldürsün diye azmettirenlerin kafası. Senin kafan saz çalanları, deyiş söyleyenleri, semah dönenleri bir otelle sıkıştırıp yakanların kafası. Senin kafan Aladağ yurdundaki rezaleti tarihe geçirenlerin kafası. Senin kafan bir kereden bir şey olmaz diyen, küçüğün rızası diye zırvalayanların kafası. Çok çektik biz bunlardan çok. Uyardık, kimse dinlemedi bu kafa darbe yapmaya kalktı, insanları öldürdü, TBMM’yi bombaladı. Hiç mi akıllanmadınız? Batsın bu zihniyet, batsın bu sapkın anlayış, batsın bu kafa… Sana çağrımdır Bakan Bey, Aklını başına devşir. Ya bu halkın çocukları için çalış ya da git o savunduğun cemaatlere kul, köle ol! Haddini bil, hakkını bil ve elini çocuklarımızın üstünden çek."