Gündem

CHP: İBB'nin kazanılmasında önemli rol alan Kaftancıoğlu'ndan intikam mı almak istiyorsunuz?

"Sonunda iyiler kazanacaktır"

28 Haziran 2019 09:32

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle bugün hâkim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla 37. Ağır Ceza Mahkemesinde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Kaftancıoğlu'na destek için  CHP'li vekiller, il başkanları ve STK temsilcileri adliye önünde buluştu. 

CHP'li Muharrem Erkek dava öncesi yaptığı açıklamada, "Dün akşamüstü ikinci kez İBB Başkanı İmamoğlu mazbatasını aldı. CHP İstanbul İl Başkanı hâkim karşısına çıkıyor. Siyasi davaların nedense 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmasını da takip ediyoruz. Fazıl Say, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, siyasi partilerin, STK'ların değerli temsilcileri hepimiz buradayız. Canan Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek. Siyasi davalar, kumpas davaları bir gün gelir mutlaka çöker. Sözcü, Cumhuriyet gazetelerinin davaları, Gezi davası, akademisyenlerin davaları siyasi davalardır. Bu davalar ülkemizin güvenini sarsıyor. Dava dosyasında sahte tweetler var. İstanbul'un ilk kadın il başkanı olarak, İBB'nin kazanılmasında önemli rol alan Kaftancıoğlu'ndan intikam mı almak istiyorsunuz? Sonunda iyiler kazanacaktır " dedi. 

Sanatçılardan da destek: Asla yalnız yürümeyeceksin

Sanatçılardan yayımladıkları ortak bildiri ile Kaftancıoğlu'na destek verdiklerini dile getirdi. Sanatçılar bildiride, "Bu güne kadar her koşulda barışı ve kardeşliği savunan Canan Kaftancıoğlu'nun hukuksuz bir şekilde yargılanmasına itiraz ediyoruz. Canan Kaftancıoğlu, 16 milyon İstanbullunun vicdanıdır, sesidir, soluğudur. Bu sesin susturulmasına izin vermeyeceğiz. Asla yalnız yürümeyeceksin" ifadelerini kullandı.