Gündem

CHP heyeti Demirtaş'ı ziyaret etti: "Ölüm çıksa bile sağlık nedeniyle tahliye talep etmeyeceğim"

Veli Ağbaba: Demirtaş, Adalet Bakanlığı'nın bir ihmali olduğunu düşünüyor

03 Aralık 2019 19:37

CHP heyeti, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

Selahattin Demirtaş'ın sağlık probleminin ciddi olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Demirtaş, 'Ölüm çıksa bile ben sağlık nedeniyle bir tahliye talebinde bulunmayacağım' dedi" açıklamasını yaptı.

Ağbaba, Demirtaş'ın yaşananların cezaevi yönetiminin değil Adalet Bakanlığı'nın ihmali olduğunu düşündüğünü aktardı.

Üç milletvekili ile gerçekleşen ziyarette Demirtaş, heyete sağlık durumuna ilişkin şunları aktardı:

"Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın bir ihmali olduğunu düşünüyor. Sayın Selahattin Demirtaş böyle bir rahatsızlığı 20 yıldan beri çektiğini söylüyor. Kalp rahatsızlığı ve nefes kesilmesinin 20 yılda, 20 kez olduğunu ancak 3 yıldan beri cezaevinde 20'nin üzerinde yaşadığını, yani 20 yılda yaşamış olduğu şeyi 3 yılda daha fazla yaşadığını söylüyor. Dolayısıyla cezaevi koşullarının da etkisi olduğunu söylemek mümkün.

"Öncelikle Demirtaş'ın moralinin iyi olduğunu gördük. Sayın Demirtaş geçtiğimiz salı günü sabah doğru bir sağlık sorunu yaşıyor. Sabaha doğru nefesi kesilip bayılıyor. Birlikte kaldığı Abdullah bey (Zeydan) tarafından doktora haber verilmesi neticesinde ambulansa götürülüp sağlık kontrolü yapılıyor. Burada ise cezaevi yönetimi hastaneye sevk edilmesini istiyor. Öncelikle şunu söyleyelim, sayın Demirtaş Edirne'deki cezaevi yönetimiyle ilgili bir şikayeti yok, onların bir sorumluluğu olmadığını düşünüyor. Birkaç gün geçiyor ve bu sefer avukatı aracılığıyla kamuoyuna bilgilendirme yapıyor."

Veli Ağbaba, Demirtaş'ın moralinin iyi olduğunu gördüklerini de söyledi.