Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı 'Son anket sonuçlarına biz de inanamıyoruz' dedi; önde oldukları illeri açıkladı

Siverek'te Bucak'ın adaylığını Urfa milletvekili ve il örgütü istedi

22 Şubat 2019 16:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İyi Parti ile ittifakın CHP’ye 5 ile 15 puan arasında katkısı olacağını iddia etti. “Son anket sonuçları geldi. Biz de inanamıyoruz. "Acaba anketörlerde mi sorun var, acaba hatalı mı yapıldı" diye kaygıya kapılıyoruz. Ama ölçtüğümüz bütün sonuçlar birbirine yakın” diye konuşan Torun, Adana, Bursa, Mersin ve Antalya’da önde olduklarını diler getirdi. Torun "Ankara’da 5-6 puan öndeyiz. Ekrem İmamoğlu da 1-2 puan öne geçti" ifadesini kullandı.

Seyit Torun’un, Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

- Kurduğunuz ittifakın sahadaki etkisini ölçtünüz mü?

İttifakın bize yarattığı 5 ile 10 puan arasında bir fark var. Kimi yerde 5, kimi yerde 10, kimi yerde 15 olan yerler var. Cumhur İttifakı'ndan daha çok Millet İttifakı sahada başarılı olmuş görünüyor. Çünkü MHP tabanının belli bir kısmı AKP'ye yönelmiyor. AKP tabanının belli bir kısmı MHP'ye yönelmiyor.

“Anketler bizi de kaygılandırdı”

- Sürpriz iller bekliyor musunuz? Bursa çok konuşuluyor…

Bursa sürpriz değil. Biz Bursa'yı kazanacağımıza inanıyoruz. Samimi söylüyorum. Son anket sonuçları geldi. Biz de inanamıyoruz. "Acaba anketörlerde mi sorun var, acaba hatalı mı yapıldı" diye kaygıya kapılıyoruz. Ama ölçtüğümüz bütün sonuçlar birbirine yakın. Antalya 2-3 puan önde. İnanıyorum ki daha da açacak. Adana açık ara önde. Mersin şu anda öne geçiyor. İyi gidiyor. Hatay'da sorunumuz yok zaten. Eskişehir'de tek adaya düşülünce kaygılıydım ama son anket sonuçları Eskişehir'in de çok iyi olduğunu gösterdi.

Muğla'da sadece büyükşehirde ittifak yapıldı. İlçelerde ayrı girilmesinin sıkıntı yaratabileceği konuşuluyor.

Biz orada da son ana kadar ilçeler bazında da işbirliği kurulması düşüncesindeydik. Zorladık ama örgütümüz, milletvekillerimiz ve büyükşehir belediye başkanımız en doğru formülün böyle olacağını ifade ettiler. Tabiri caizse bastırdılar.

“Bucak'ın adaylığı Türkiye genelini etkilemez”

- Bucak'ın adaylığı çok tartışıldı. Siverek kazanılsa da batı oylarını olumsuz etkileyeceği konuşuluyor?

Ben çok gündemde kalacağını, bir yerdeki adayın Türkiye genelini etkileyeceğini düşünmüyorum. Geçmişte de yaşanmış birçok örneği var. Daha önce söylediğimiz gibi bu konuyla ilgili Urfa milletvekili ve örgütünün bir talebi oldu ve bu gerçekleşti.

- Ordu'da ittifak yok. İYİ Parti aday çıkarmadı. Saadet Partisi eski Bakan İdris Naim Şahin'i gösterdi. Ordu'da ne olur?

Ordu çok bilinmeyenli bir denkleme doğru gidiyor. 3'lü bir yarışa döndü. Artık sonucuna bakacağız. Biz kendi oyumuzu alır üzerine de katarız. Ama ilçelerde ittifak kurduk. Büyükşehirde de resmi olmasa da gayri resmi ittifak var.

“Yavaş ve İmamoğlu'nun oyu, parti oyunun üstünde”

- İstanbul ve Ankara sonucu merak konusu. Sahafa durum nasıl?

Adaylarımız çok başarılı. Partinin önüne geçtiler. Tek sorunumuz onları partinin oyuna yaklaştırmak. Parti oyu ile onları birleştirmek. Aday olarak başarılı bir profil çiziyorlar. Seçmen Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu diyor ama bunu CHP anlamında yaklaştırmaya çalışıyoruz.

- İstanbul ve Ankara için anket sonucu var mı?

Ankara'da 5-6 puan öndeyiz. Ekrem Bey de 1-2 puan öne geçti.