Gündem

CHP'den İstanbul görevlendirmesi

Kampanya sürecini, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel yönetecek

13 Mayıs 2019 15:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dışında İstanbul seçimlerine ilişkin kampanya sürecinde sadece 3 ismin görevlendirildiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun talimatına göre İmamoğlu ve Kaftancıoğlu dışında İstanbul seçimlerinde kampanya sürecini yürütmek üzere CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel görevlendirildi. Bu 5 ismin dışında hiçbir CHP'linin, kampanya ile ilgili yorum, analiz ve değerlendirme yapmamaları isteniyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzası ile CHP örgütlerine gönderilen yazıda “23 Haziran'da YSK darbesi sonucu gasp edilen ve yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde kampanya sürecini tüm boyutlarıyla yürütmek amacıyla genel merkezimizce; Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevlendirilmiştir” denildi.