Gündem

CHP'den Dervişoğlu'na yanıt: Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz, buna ihtiyacımız yok!

05 Haziran 2024 14:41

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun CHP'ye geçen  Aykut Kaya üzerinden partisine yönelik eleştirilerine "Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz. Bizim bir sayıya, belli miktarda milletvekiline ihtiyacımız yok. Bir transfer değil istifa ediyor partilerinden. Halkta karşılık gören her arkadaşımızın CHP'nin iktidar yürüyüşünde yer bulacağını söylemek isterim" yanıtını verdi.

Öte yandan Başarır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da bakanlığın 2016'da aldığı yangın söndürme uçağı ile seyahat ettiğini iddia ederek, "Özür değil istifayı gerektiren bir durum. Türkiye bu bakangilleri unutmasın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Tasarruf tedbirlerinin sadece ezilen kesimi ilgilendirdiğini belirterek, kişisel işleri için özel uçak kullandığı iddia edilen bakanlara dair şunları söyledi:

"Tarım Bakanı, bakanlığın uçağı ile Kıbrıs'a, Şanlıurfa'ya, Malatya'ya gitmiş"

"Her hafta birini açıklayacağız dedik. 'Jetgiller' yani bakangiller ailesine yeni bir arkadaşımız daha katıldı bugün; Tarım Bakanımız. Bu arkadaş da orman yangınları için Tarım Bakanlığı’nın aldığı 2016'daki uçakla Kıbrıs'a, Şanlıurfa'ya, Malatya'ya gitmiş. Haftaya Jetgiller ailesine yeni arkadaşlarımız da katılacak, bunları açıklamaya devam edeceğiz. Emekli, işçi zaten istemeden tasarruf yapmak zorunda ama bu bakanlarımız ivedi olmayan özel ihtiyaçlarını devletin bu uçağıyla yürütüyor bunu da çıkıp açıklama yağıyor. Halkımızın takdirine bırakıyorum. Özür değil istifayı gerektiren bir durum. Türkiye bu bakangilleri unutmasın."

"Gelin bu Meclis kapanmadan işçinin, memurun sorunlarını çözelim"

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası ekonomiye ilişkin açıklamalarına da değinen Başarır, "Geçen yıl asgari ücretle bin 933 ekmek alabilen bir işçimiz bugün bin 700 ekmek alıyor. Yaklaşık bir ay sonra bu Meclis kapanacak. Belki bakan, milletvekilleri özel uçaklarıyla tatillere gidecek. Güzel bir yaşama doğru yelken açacaklar ama ben CHP adına şunu söylüyorum. Emeklinin sorununu çözmeden tatile gidiyorsanız aldığınız maaş haram olsun size. Bir sürü yasa geliyor, gelmeye de devam edecek. Meclis çok rahat toplanır, en düşük emekli maaşını asgari ücret yapar emekli bu bayramı rahat geçirir. Bunu yapmadan AKP ve MHP grubu tatile giderse 85 milyonun, milyonlarca emeklinin, işçinin hakkını ödeyemez. Gelin bu Meclis kapanmadan işçinin, memurun sorunlarını çözelim" dedi.

"Meclis'in yapması gereken yasaları eğer tek adama verirsen işte böyle bir rezalet çıkar"

AYM'nin KHK ve Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Erdoğan'ın kullandığı bazı yetkileri iptal ettiğini anımsatan Başarır, "Bu kararlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucube sistemin iskeletinin tamamen çöktüğünü görüyoruz. Demek ki bu sistemde Cumhurbaşkanı anayasayı ayaklar altına alarak 5 yıl ülkeyi yönetti. Şimdi acele bu yasaları getirip Meclis'ten geçirecekler. Meclis'in yapması gereken yasaları eğer tek adama verirsen işte böyle bir rezalet çıkar. AYM şunu söylüyor; tek adam imzayla bu ülkenin kaderini etkileyen kararları artık alamaz. Yetkili tek karar yeri bu parlamentodur. Ama birileri hukuksuz geçen bu 5 yılın hesabını sormalı" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun bugünkü grup toplantısında CHP'ye geçen Aykut Kaya üzerinden partisine yönelik eleştirilerine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz, buna ihtiyacımız yok"

"Biz muhalefete muhalefet etmiyoruz. 31 Mart seçimlerinden önce de bunu söyledik. Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz. Bir çok partiden milletvekili, üyeler partimize üye olmak için başvuruyor bunu çok ciddi şekilde değerlendiriyoruz, hepsini de almıyoruz. Bizim bir sayıya, belli miktarda milletvekiline ihtiyacımız yok. Bir transfer değil istifa ediyor partilerinden. Genel Başkan bence durumu böyle değerlendirmeli. Meclis'in en büyük ikinci partisiyiz. Ama değer verdiğimiz, halkta karşılık gören her arkadaşımızın CHP'nin iktidar yürüyüşünde yer bulacağını söylemek isterim."

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında CHP'ye geçen İyi Partili milletvekillerini ve CHP lideri Özgür Özel'i sert sözlerle eleştirdi "Bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması ayıp ve utanç vericidir" diyen Dervişoğlu, "Bir dalı bırakmadan bir başka dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir. Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine aynı işi tekrar edenlerin iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız. Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp iktidar ile oluşturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışığı da görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasının kendilerini gizleyeceğini sanarak ortaya saçtıkları kirli pazarlıkların da farkındayız. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Dervişoğlu'ndan CHP'ye sert sözler: Helalleşip yine aynı işi tekrar edenlerin iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız!

Akşener-Erdoğan görüşmesi

Başarır, bugün Beştepe'de eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşecek görüşmeye ilişkin soru üzerine “Bu konuda bir yorum yapmıyorum, kendi takdirleridir” demekle yetindi.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'i kabul edecek