Gündem

CHP'den 600 yıllık hamamın yıkılmasına tepki: Yazık çok yazık

06 Mart 2021 18:45

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'da 600 yıllık hamamın yıkılmasına tepki gösterirken “Sebep, iş bilmemezlik mi, cehalet mi ne derseniz deyin. Koruma altındaki 600 yıllık bir tarihi eser iki kepçe darbesi ile yıkılabiliyor bu memlekette! Yazık çok yazık” dedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Köyü'nde, özel bir maden şirketi koruma altına alınan tescilli tarihi eser niteliğindeki Osmanlı döneminden kalma 600 yıllık hamamı yıktı.

Tarihi hamamın yıkılmasına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösteren CHP'li Girgin, “600 yıllık tarihi hamam, özel bir maden şirketinin iş makineleri tarafından tahrip edilmiş” diyen Girgin, “Sebep; İş bilmemezlik mi, cehalet mi ne derseniz deyin, koruma altındaki 600 yıllık bir tarihi eser iki kepçe darbesi ile yıkılabiliyor bu memlekette! Yazık çok yazık” dedi.

Girgin, “Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de ırgat gerek. Ancak, hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek'” ifadesini kullandı. (ANKA)