Gündem

CHP'de bir istifa daha: Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin istifa etti

Gürsel Tekin'in ardından Çukurova Belediye Başkanı Çetin de CHP'den istifa etti

13 Şubat 2024 12:01

Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlenen Gürsel Tekin'in istifasının ardından CHP'den bir istifa daha geldi. Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aday belirleme sürecinde yaşananları eleştirerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Adana'nın Çukurova ilçesinin Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. CHP, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde Çetin'i değil Emrah Kozay'ı aday göstermişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çetin, aday belirleme sürecinde partinin ilkelerinin ihlal edildiğini ve liyakate dayalı kuralların esas alınmadığını öne sürdü. Çetin, "Adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık" dedi.

"Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilip, ayak oyunlarıyla adaylıktan alınmamadan sonra bile partiye küsmedim"

"2009 yılında Adana Büyükşehir Başkan adayı gösterilip, çeşitli ayak oyunlarıyla 1 hafta sonra adaylıktan alınmamdan sonra bile partimize küsmedim, benim yerime gösterilen adayın başarısı için çalıştım.
10 yıldır da Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmek suretiyle Çukurova Belediye Başkanlığı yapmaktayım. CHP’li olmaktan her zaman gurur duydum ancak Belediye Başkanlığının hizmet makamı olduğunun bilinciyle belediyeye hiçbir zaman siyaseti sokmadım." diyen son dönemde yaşananlar için "kaygı verici tablo" değerlendirmesinde bulundu.

"CHP gasp edilmeye çalışılıyor"

Gelinen noktada CHP'nin "gasp edilmeye" çalışıldığını kaydeden Çetin, CHP'nin mevcut yönetiminin önce yerel sonra merkezi iktidarı hedeflemesi gerekirken, parti içinde kendi iktidarını korumaya yönelik tatikler geliştirmeye çalıştığını ifade etti. "Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de net bir şekilde gördük." diyen Çetin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Atatürk ilkeleri, cumhuriyet değerleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları gibi partinin kimliğini oluşturan kavramların gözardı edildiği, tarafsız ve liyakate hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, parti içi dar kadrolaşmanın ön plana çıktığı, adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık. Tanık olduğum bu kaygı verici tablo nedeniyle ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum. Ancak… Bu hikaye burada bitmez! Kamuoyuna saygıyla duyurulur…"

Gürsel Tekin de istifa etti

CHP’de uzun yıllar görev alan milletvekilliği yapan Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlenen Gürsel Tekin de partisinden istifa etti.

Tekin, istifa duyurusunda, "Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dün, CHP’nin birçok belediye başkanı adayı daha Merkez Yönetim Kurulu’nda onaylanmıştı. Kadıköy için aday adaylığı başvurusu olduğu öğrenilen Tekin’in ismi Esenyurt Belediyesi için geçiyordu. 

TIKLAYIN-Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti