Gündem

Cengiz Holding önünde ‘Kazdağları’ için yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale: 8 kişi gözaltına alındı

06 Aralık 2022 17:21

Kazdağları’ndaki maden projesinin iptali davasına destek için Cengiz Holding’in İstanbul Üsküdar’daki binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen 8 kişi gözaltına alındı.

Cengiz Holding tarafından açılmak istenen Halilağa bakır-altın madenine verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' kararına karşı çevre örgütlerinin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. 

Cengiz Holding’in Kazdağları’ndaki altın-bakır madeni projesini iptali için açılan dava bugün Çanakkale’de görülüyor.

Bir grup çevreci,  Çanakkale’deki davaya destek için Cengiz Holding’in İstanbul Üsküdar’daki binası önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Basın açıklamasına izin verilmezken, 8 kişi gözaltına alındı.

Gözaltıları duyuran Kazdağları Kardeşliği, şu paylaşımı yaptı:

İklim Adaleti Koalisyonu'ndan 8 arkadaşımız İstanbul Üsküdar'da Cengiz Holding'in önünde basın açıklaması yapmaya çalışırken hukuksuz şekilde gözaltına alındılar ve Üsküdar Emniyet Amirliği'ne götürülüyorlar. Arkadaşlarımızı serbest bırakın!"

"Sivil bir kişi pankartı yırtıp eylemcilere saldırdı"

Twitter'da eylemle ilgili paylaşılan videoda ise kimliği bilinmeyen bir kişinin, pankartı yırttığı anlar yer aldı. Hakan Tosun isimli Twitter hesabından paylaşılan videoda olay şu ifadelerle anlatıldı:

"Cengiz H. önü eyleminden yeni görüntüler! Daha pankart açılmadan kim olduğu bilinmeyen sivil bir kişi pankartı yırtıp eylemcilere saldırıyor. Polis orada olmasına rağmen ortadan kaybolup gidiyor! Saldıran değil ekoloji aktivistleri gözaltına alınıyor. Bir Cengiz devleti adaleti!"