Gündem

Cemal Reşit Rey'de led ekran sahnedekilerin üzerine düştü: ELEV Vakfı Okulları'nın sahibi gözaltında, İBB'den açıklama

06 Haziran 2024 22:56

Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ELEV Vakfı Okulları'nın mezuniyet töreninde dev led ekran, sahnedekilerin üzerine düştü. Kazada, 6 kişi yaralandı. Olayda yaralanan 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken olayla ilgili okulların sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı.

 

Olay, saat 22.15 sıralarında, Şişli'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda meydana geldi. İddiaya göre; ELEV Vakfı Okulları'nın toplu mezuniyet töreni sonunda, sahnedeki fotoğraf çekimi sırasında öğrenciler, öğretmenler ve velilerin üzerine dev led ekran düştü. Olayda 6 kişi yaralandı. Yaralanan 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DHA'da yer alan habere göre, olayla ilgili ELEV Vakfı Okulları'nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı. Bir okul müdür ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Dev led ekranın devrildiği sırada yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, led ekran düşerken sahnedekilerin tutmaya çalıştığı görülüyor. Yaralıların yerde yatarken, sahnedekiler yardım etmeye çalışıyor.

İBB'den açıklama

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da kazaya ilişkin açıklama yaptı. ,Etkinliğin teknik kurulumu ve araçlarla kurumlarının ilgisi olmadığını, salonun eğitim kurumu tarafından ücretli tahsis edildiğini duyurdu. Polat, şöyle dedi:

"Özel bir eğitim kurumunun bir sanat gecesi düzenlemek için kurumumuzdan ücretli tahsis ettiği CRR salonumuzda bu akşam meydana gelen kaza bizi derinden üzmüştür. Söz konusu etkinlik, etkinliğin teknik kurulumu ve araçlarla kurumumuzun herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Konunun takipçisi olacağız."