Gündem

Cem Küçük: Kültür alanında ihraç ettiğimiz bir şey yok; Latin Amerika ve Orta Doğu yerine esas ABD ve AB'ye satmalıyız

"Katma değeri yüksek iş yapmalıyız"

01 Haziran 2022 10:05

Türkiye yazarı Cem Küçük, Küçük, Top Gun: Maverick filminin hasılatının Vanity Fair dergisine  göre 1 milyar doları geçeceğini söylerken, "Nasıl İHA ve SİHA’larımız dünyanın her yerinde rağbet görüyorsa bunu başka alanlarda da yapmalıyız... Kültür alanında ihraç ettiğimiz bir şey yok. Tamam bazı dizilerimiz satılıyor ama nereye? Latin Amerika ve Orta Doğu ülkelerine. Esas ABD ve AB’ye satmalıyız. Ya da Çin ve Japonya gibi ülkelere. Katma değeri yüksek iş yapmalıyız. Tom Cruise’un Top Gun’la yaptığı gibi..." dedi.

Küçük, "Dün Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı. Birinci sırada Tüpraş var, cirosu 136 milyar TL. Hadi bu normal. Bakın 7. sıradaki Ereğli Demir Çelik’in cirosu 36 milyar TL. Binlerce kişinin çalıştığı dev bir sanayi tesisi. Ama 'Top Gun: Maverick' 1 milyar doları geçecek!.. On binlerce kişinin çalıştığı dev bir sanayi firmasının cirosunun yarısını Tom Cruise tek filmle elde ediyor..." ifadesini kullandı. 

Küçük, "Verimlilik tam da budur. Bir ürün yapıyor ve bunu tüm dünyaya satıyorlar. Muazzam ciro ve kârlar elde ediyorlar. İşte düşünmemiz gereken konulardan biri de bu..." dedi. 

Yazının tamamı için tıklayın.