Ekonomi

Cem Boyner: Ekonomi politikalarının seçimden sonra değişeceğini düşünmüyorum

04 Mart 2024 23:00

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cem Boyner, bugünkü yüksek enflasyondan kimsenin memnun olmadığını belirtti. Boyner, seçimden sonra da ekonomi politikalarının değişeceğini düşünmediğini söyledi.

Son günlerde nakiti ortadan kaldırarak kredi kartı kullanımının yaygınlaştırılması önerisi ile gündeme gelen Cem Boyner, katıldığı Bloomberg HT yayınında yurttaşın bankacılık sisteminin içine girmesi gerektiğini, böylece ülkedeki vergi gelirlerinin ve kamu maliyesinin daha iyi düzenleneceğini dile getirdi.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cem Boyner, ülkede ciddi biri enflasyon yaşandığını dile getirerek, ciddi bir maliye enflasyonu ile karşı karşıya olunduğunu belirtti.

"Enflasyon kime yarar, ne kiracıya ne kiraya verene yaramıyor. Esnafa yaramıyor, tüccara yaramıyor. Enflasyon kimseye yaramıyor ama ekonomi yönetiminin ülkeyi bu sarmaldan çıkaracağını düşünüyorum" diyen Boyner, şu anda gidilen yolun yanlış olduğunu düşünmediğini ifade etti.

Ülke olarak çok gereksiz konularla uğraşıldığını belirten Boyner, seçimin abartıldığını, seçimden sonra ekonomi politakalarının değişeceğini düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Boyner görüşlerini şöyle özetledi:

"Ekonomi politikası çok da hasar vermeden doğru yoldan gidiyor diye düşünüyorum. Vatandaş ne yoğunlukta sıkıntı çekeceğim, ne kadar zaman çekeceğim ve yalnız ben mi çekeceğim diye düşünür.

Kemer sıkma dediğiniz zaman bu alışveriş noktasına getiriyor, kızını dövmeyen dizini döver, hangi yönetim olursa olsun harcamayı kısmak yoluna gider. Harcamayı kısamayan vatandaş harcamasın diyor. Bu kızını dövememek...

"Kredi kartı meselenin kendisi değil"

Neden sonuç ilişkisine bakmak lazım... YKM kurcusu senetle mal satardı. 1972'de Ankara Beymen'i açtık. Bürokratlar iyi giyinmek istiyorlar ama para yetmiyor, senetle sattık yıllarca, sonra Advantage kartla tanıştık... Senet yerine kart kullandık.

Bizim ülkemiz zengin ülke değil kimsenin dağ gibi birikimi yok, herkes hayat kalitesini yükseltmek istiyor.. Bu bizim hayatımızın bir parçası...

Kredi kartı ile nakti ortadan kaldırmak fikrini verdim durumu iyi anlatabilmek için. Kredi kartı ne kadar çok olursa kayıt dışı o kadar azalır. İdeal gidilmesi gereken yer orası. Kredi kartı, vergiyi artırmak kamu finansmanın düzene sokmak için iyi bir araç. Nakit sosyal hayatta bir sürü arızanın kaynağı.

Kredi kartı meselenin kendisi değil, esas konu vatandaşın bankacılık sistemi içine girmesi. Kredi kartı var diye kimse koşa koşa gidip alışveriş yapmayacak. Öyle bir ortam yok."