Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İzlandalı mevkidaşı ile görüştü

"Önceden iki kez haber verilmesine rağmen yapılan muamele kabul edilemez"

11 Haziran 2019 13:22

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzlandalı mevkidaşı Gudlaugur Tor Thordarson ile A Milli Futbol Takımı'nın havalimanında bekletilmesi olayını görüştü. Çavuşoğlu, "Önceden iki kez haber verilmesine rağmen yapılan muamele kabul edilemez" dedi.

Bakanlıktan telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Sayın Bakanımız muhatabına, takımımızın varışından 3 hafta öncesinden ve seyahatin hemen öncesinde  tekrar Oslo Büyükelçiliğimiz ve Reykjavik Fahri Başkonsolosumuz tarafından bildirimde bulunulmasına rağmen havaalanında Milli Takımımıza yönelik muamelelerin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir.''

Ne olmuştu?

İzlanda ile oynanacak karşılaşma için ülkeye giden Türkiye A Milli Futbol Takımı saatlerce ülkeye alınmadı. Futbolcuların çantaları polis tarafından didik didik defalarca aranırken, kafilenin uçaktan indikten sonra otobüse binmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Kafilede yer alan milli futbolcular bu duruma tepki gösterdi.

Türkiye’de de cumartesi günkü maçta Fransa Milli Marşı ıslıklanmıştı

İzlanda ile oynanacak karşılaşma için ülkeye giden A Milli Futbol Takımı’nın saatlerce ülkeye alınmaması tepki çekerken; Türkiye’de de 8 Haziran’da Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan Türkiye-Fransa karşılaşmasında da Fransa Milli Marşı ıslıklanmıştı. Cumartesi akşamki maçta İstiklal Marşı sonrasında Fransız Milli Marşı söylenirken yoğun bir protesto ve ıslık sesinin statta yankılanmasına tepki gösteren aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen, FIFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na ceza vermesi gerektiğini söylemişti.