Gündem

Çavuşoğlu: Rejim ateşle oynamamalı; Suriye'deki askerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız

20 Ağustos 2019 13:55

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de TSK konvoyuna hava saldırısı düzenlenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "İdlib'de ateşkesi sağlamamız lazım. Dün bir taciz oldu. Gerek olursa sayın Lavrov ile ben de görüşürüm. Her düzeyde temaslarımız var. Dünkü misyonumuzun da görevi 9. Gözlem Noktası'nın güvenliğini sağlamak. Şu anda başka bir yere taşıma gibi bir niyetimiz yoktur. Askeri tedbirler alınıyor. Rejimin de ateşle oynamaması gerekiyor. Kendi askerimiz ve gözlem noktasının güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız. Siyasi sürece ve diğer konulara odaklanmamız lazım" dedi.

TIKLAYIN: TSK konvoyuna İdlib'in güneyinde hava saldırısı; MSB: Üç sivil öldürüldü


Çavuşoğlu, "Harekât merkezi ile ABD'den yetkililer gelmeye başladı, bölgede çalışmalar devam ediyor. Güvenli bölgenin oluşması için iyi bir adım atıldığını söyledik zaten. Teknik düzeydeki çalışmalarda ele alınan konular. ABD'nin ikinci bir Münbiç süreci inşa etmesine izin vermeyeceğiz. Terör örgütlerine silah vermesi ve işi zamana yaymasını tolere etmemiz mümkün değil. Anlaştığımız ve anlaşamadığımız konular var. Müzakeremizi sürdüreceğiz. Oraya girme konusunda da hazırlıklarımız var" ifadesini kullandı. 

Çavuşoğlu,  "Suriye, Irak olsun sizin çalıştığınız ülkelerin rejimle veya başka ülkelerle angajmanı olabilir, doğaldır. Bir terör örgütü ile ittifak kurması kabul edilemez. Terör yuvalarını kaldırma konusunda kararlıyız." diye konuştu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün Paris'te yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun İdlib'deki askeri operasyonunu desteklediklerini söylemişti.