Gündem

Canlı yayında başına tabanca dayayan YouTuber tutuklandı

24 Ekim 2023 08:53

Konya’da online oyunlarla ilgili Youtube içerikleri hazırlayan Kadir Akman (31), 2 gün önce yaptığı canlı yayında başına tabanca dayayarak intihar edeceğini söyledi. Bunun üzerine özel harekât ekipleri ile eve giden müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Akman, elinde tabancayla kapalı otoparktaki otomobiline binip kaçtı. Dün polise teslim olan Akman, çıkarıldığı mahkemece, "Genel güvenliği tehlikeye sokmak" ve "Tehdit" suçundan tutuklandı.

Olay, geçen cuma günü saat 10.00 sıralarında Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Yarma sokakta bulunan bir sitede meydana geldi. Online oyunlarla ilgili Youtube içerikleri hazırlayan Kadir Akman, canlı yayında başına tabanca dayayıp intihara kalkıştı. Takipçilerinin ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Akman'ın evine gelen ekiplere kapıyı açmaması üzerine özel harekât ekiplerinden yardım istendi. Özel harekât timi, kapalı otoparktan girip, Akman’ın dairesinin bulunduğu kata çıkarak beklemeye başladı. Müzakereci olarak görev yapan bir polis memuru da kapıyı açmayan Akman'ı ikna etmeye çalıştı. Bir taraftan canlı yayınını sürdüren ve elindeki tabancayı bırakmayan Akman, saat 13.30 sıralarında müzakereciye, “Beni bırakın arabama gideceğim. Size ateş etmeyeceğim. Kimseye zarar vermeyeceğim” dedi.

Bunun üzerine Kadir Akman, kapalı otoparktaki otomobiline binerek kaçtı. Akman, kaçarken başka araçlara da çarptı. Özel harekât polisleri de Akman'ın otomobilinin lastiklerine ateş açtı. Akman, üç lastiği patlamasına rağmen bölgeden uzaklaştı. Çevrede yapılan aramada, Akman'ın otomobili yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir apartmanın bahçesinde terk edilmiş olarak bulundu. Bölgeyi abluka altına alan özel harekât polisleri, Akman'a ulaşamadı. Otomobilin yanında bulunan bir çanta da bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. Çantadan kıyafetler çıktı.

Kadir Akman, dün Köprübaşı Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkemece, "Genel güvenliği tehlikeye sokmak" ve "Tehdit" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)