Gündem

CHP Sözcüsü Yücel: Oy vermezseniz hizmet yok ne demek; sen nasıl Hatay'ı tehdit edersin?

12 Şubat 2024 18:41

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki sözlerini eleştirerek, "Erdoğan Hatay'da itiraf etti. Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış ve en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay'ı nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir" dedi. 

TIKLAYIN - Erdoğan'dan seçim öncesi Hataylılara 'gözdağı': Merkez yerel el ele vermezse, o şehre bir şey gelmez; Hatay'a geldi mi?

CHP Sözcüsü Yücel, partisinin MYK gündemini ve depremin birinci yılında iktidarın yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Yücel'in konuşması şöyle: 

"Erdoğan Hatay'da itiraf etti. Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış ve en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay'ı nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet 21. yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi. Bir yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi; söylediğini yedide birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Deprem bölgesine harcanmadığı kesin. Özhaseki'ye 'Depremde evimiz yıkıldı ama iyi oldu, villamız oldu' diyorlarmış. Ya sen nasıl bir insansın? hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü. Bakan Özhaseki kalkmış depremzedeler 'oh deprem oldu ne iyi oldu villa sahibi olduk' diye seviniyorlar diyor.

"Eşit bir yarışı göze alamayan iktidar ve yancıları iftira atmaya başladı"

Çağlayan Adliyesi saldırısında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesine sabır ve Allah'tan rahmet diliyorum. terörü lanetliyorum. Teröristleri etkisiz hale getiren emniyet görevlilerimize de şükranlarım sunuyorum. Terörün huzurumuzu ve birliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Fakat huzurumuzu bozmaya çalışan sadece terör değil, terör kadar tehlikeli olan AKP hükümeti ve yancısı MHP'dir. Erdoğan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul'daki terör saldırısını CHP'ye bağlama şuursuzluğunda bulundular. Bu bizi şaşırtmadı. Her seçim önü olduğu gibi adil ve eşit bir yarışı göze alamayan iktidar ve yancıları iftira atmaya başladı.

"Erdoğan'ın deyimiyle 'buyruklarına' uymayanlar cezalandırılacak"

Son günlerde yaşananlar gösterdi ki iktidarın adil ve eşit bir seçime girme cesareti yok. Resmi Gazete'de bir yönetmelik yayınlandı. Neymiş Saray'dan onay alamayan hiçbir belediye bundan sonra yatırımlarını tamamlamak için borç alamayacakmış... Yani Erdoğan'ın deyimiyle 'buyruklarına' uymayanlar cezalandırılacak."