Gündem

Batman Ticaret Odası seçimlerine skandal müdahale: YSK görevlisinin cep telefonu elinden alındı, tehdit edildi

İş insanı Osman Nasıroğlu, seçim gününü ve sonrasını Candan Yıldız'a anlattı

21 Ekim 2022 10:37

Batman Ticaret Odası seçimlerinde, bazı oy pusulaların zarflarının işaretlendiği ortaya çıkınca oy sayımı sırasında gerginlik yaşandı. Oy sayımı sırasında yaşanan gerginlik üzerine polis çağırmak isteyen YSK üyesinin telefonu elinden alındı ve fiziki saldırıda bulunuldu. 

Seçimlerde aday olan  Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir'i destekleyenlerin YSK üyesine fiziksel ve sözlü saldırıda bulunduğu görüntüler sosyal medyada yayınlandı. 

Seçimlerdeki şaibe ve itirazlara ilişkin T24 Youtube kanalına konuşan Batman Ticaret Odası  başkan adayı iş insanı Osman Nasıroğlu, seçimlerde hile yapıldığını, itirazlarına rağmen mevcut başkan Abdulkadir Demir'in yeniden başkan seçildiğini söyledi. 

Seçimlerde, 4 pusulada artı(+) işareti olduğu fark edildi ve bu zarflar, sayımın ardından yeniden değerlendirilmek üzere kenara ayrıldı. Ancak bu sırada mevcut başkan Abdulkadir Demir'in bir akrabası olduğu iddia edilen bir kişi,  polisi aramak isteyen YSK üyesinin telefonunu elinden alarak ve oy pusulalarını dağıttı.

Yaşananlara ilişkin konuşan iş insanı Osman Nasıroğlu, "Sandık kurulu itirazlarımıza rağmen 1'e karşı 2 oyla Abdulkadir Demir lehine karar verdi. Biz aynı gün İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk ancak itirazımız reddedildi. İl Seçim Kurulu'na başvuracağız eğer oradan da hakkaniyetli bir karar çıkmazsa ankaraya YSK'ya başvuracağız" dedi. 

Yerel basına demeç vermesinin engellendiğini ve seçim sürecinin de eşit şartlarda yürütülmediğini söyleyen Nasıroğlu, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Nasıroğlu ayrıca Abdulkadir Demir'in henüz seçime dair itirazlar değerlendirilmeden kendini başkan ilan ettiğini, daha önce görevden alınan ve mahkeme kararıyla göreve iade edilen bir üyeyi göreve başlatmadığını ve önceki dönemlerde usulsüzlük yaptığını iddia ederek "Müfettiş çağırarak yapılan usulsüzlükleri ortaya koyacağım. Seçim süreci ile ilgili ve yapılan diğer usulsüzlüklerle ilgili de müfettiş çağıracağız" dedi. 

Nasıroğlu ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuyla ilgili sesiz kaldığını ve bir açıklama yapmasını beklediğini dile getirdi.

Tüm şehir, seçimlere müdahale iddialarını konuşuyor.

İl seçim kurulu nasıl bir sınav verdi?

İş insanı Osman Nasıroğlu, seçim gününü ve sonrasını Candan Yıldız'a anlattı.