Gündem

Candaş Tolga Işık: Yüzde 100 yeni bir kabine geliyor!

"Son dakikada istisna olur mu göreceğiz ama..."

01 Haziran 2023 06:38

Yeni kabine dört gözle beklenirken, mevcut bakanların oluşturduğu kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son kez toplandı. Cumartesi açıklanması beklenen yeni kabineye ilişkin gazeteci Candaş Tolga Işık'tan dikkati çeken bir paylaşım geldi.

Işık, sosyal medya hesabında 29 Mayıs tarihinde yaptığı "Yeni Bakanlar Kurulu cuma günü açıklanacak. Çok büyük sürprizler var. Eski kabineden sadece 2 kişi devam edebilir ama o da net değil. Tamamen yeni bir Bakanlar Kurulu ihtimali çok kuvvetli. Kulisleri toparlayıp yazacağım..." paylaşımının altına dün şöyle yazdı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısında bunun bir bayrak yarışı olduğu ve yeni dönemde tamamen yeni isimlerin Kabine'ye gireceğini işaret ederek tüm bakanlara tek tek teşekkür etti. Son dakikada istisna olur mu göreceğiz ama şu anki durum yüzde 100 yeni bir kabine geliyor!"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda herkesin merak ettiği kabineyle ilgili tarihi açıklamıştı. Uçum, paylaşımında 3 Haziran Cumartesi gününü işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Külliye töreninden sonra Cumhurbaşkanımız, kabinesini açıklar. Kabinenin atanmasıyla birlikte, milletvekili seçilmiş cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların görevi sona erer. Bunlar arasından yeniden atanan olursa o zamanda onların milletvekilliği sona erer."