Gündem

Canan Kaftancıoğlu: Farkı kapatamayacaklarını biliyorlar

"Uydurma belgelerle süreci baltalamaya çalışıyorlar"

14 Nisan 2019 09:22

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP ve MHP'nin itirazları nedeniyle Maltepe'deki oyların yeniden sayım işleminin devam ettiğini belirterek "Sandıkların sayımının yüzde 98 buçuğu tamamlandı. Farkı kapatamayacaklarını da biliyorlar" dedi.

Birgün'den Mehmet Emin Kurnaz'a konuşan Kaftancıoğlu, YSK'ya verilerine göre seçimi kazanan partisinin adayı Ekrem İmamoğlu'na hâlâ mazbatasının verilmediğini söyledi. 

Maltepe ilçesindeki sayım işleminin devam ettiğini belirterek "Oradaki sayımlar da tamamlanmak üzere. İstanbul’da sandıkların sayımının yüzde 98 buçuğu tamamlandı. Farkı kapatamayacaklarını da biliyorlar.

Biz bunu en baştan beri, 31 Mart’tan beri söylüyoruz, nihayet onlar da gördüler. Dolayısıyla Maltepe’deki sayımlar bittikten sonra yani muhtemelen Pazartesi gününe Ekrem İmamoğlu mazbatasını gecikmiş bir şekilde alacaktır. İstanbul’a hizmet etmeye başlayacaktır” dedi.

"Uydurma belgelerle süreci baltalamaya çalışıyorlar"

Kaftancıoğlu, sözlerine  şöyle devam etti:

“Bunun dışında Büyükçekmece Belediyesi’nde olmayan durumlardan bir belge toplamak gibi uydurma belgeler ortaya koyarak süreci baltalamaya çalışıyorlar. Bunun ne halkın vicdanında ne de hukuken hiçbir anlamı ve karşılığı yok. ‘Biz size yeni deliler sunacağız’ diyorlar.

Biz gizli sayım açık tasnif yapmaya çalışıyoruz. Orada yapılmaya çalışılan tamamen uydurma delillerle bir şeyler yapma çabası ama boşa uğraşıyorlar. YSK’daki hakimlerin topluma karşı duyarlı karar vereceklerine inanmak istiyorum. YSK da kendi hukuksal gerekçelerini ortaya koyarak yeniden seçim kararı vermeyecek.”