Gündem

Çanakkale'de yıkımı beklenen kaçak villa genişliyor: AKP'li vekil Gider'in tadilatı tepki çekiyor

İlgili bölgeye yapılan yerinde inceleme sonucunda, daha önce eski bir yapı için verilen Yapı Kayıt Belgesi'nin geçersiz olduğu ve yerinde yüksek standartlarda betonarme bir villa yapıldığı belirlendi

10 Haziran 2024 07:24

Çanakkale Köprüsü manzaralı, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'e ait olduğu belirtilen villa hakkında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda kaçak olduğu tespit edilerek yıkım kararı alındı. Ancak, villada çalışmaların devam ettiği ve teras kısmına yeni bir bölüm eklendiği görüldü. İnşaat usta Polat Çakır'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım bu durumu ortaya koydu.

Bu gelişme, CİMER'e yapılan bir şikayetle başladı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Ocak ayında yapılan şikayette, Çanakkale Lapseki'de denize sıfır konumda bulunan 16 kaçak yapıdan bahsedildi. İlgili bölgeye yapılan yerinde inceleme sonucunda, daha önce eski bir yapı için verilen Yapı Kayıt Belgesi'nin geçersiz olduğu ve yerinde yüksek standartlarda betonarme bir villa yapıldığı belirlendi.

(Fotoğraf: Sözcü)

AKP'li Gider ise konu hakkında, evi satın aldığını ve yapı kayıt belgesini kullanarak mevcut evi tadilatla yenilediğini belirtti. Gider, yapı kayıt belgesinin iptal edildiğini ise reddedip ve iptal olması durumunda itiraz edeceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu konudaki kararlılığı ve yapılacak adımlar merak konusu.