Gündem

Can Selçuki: Memleket Partisi’nin milletvekili seçiminde yüzde 7’nin altında alacağı her sonuç muhalefet için Meclis'te sandalye kaybı anlamına gelir

30 Mart 2023 11:13

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, “Memleket Partisi’nin milletvekili seçiminde %7’nin altında alacağı her sonuç muhalefet için mecliste sandalye kaybı anlamına gelir” dedi.

Selçuki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zira memleket partisi desteğinin çok büyük bir kısmını (ilk defa oy kullanacak seçmen dahil) muhalefet seçmeninden alıyor. Öte yandan oylarının coğrafi dağılımını (seçim bölgelerine göre) bilmediğimiz için tam etkiyi hesaplamak şu aşamada zor” görüşünü aktardı.

100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanlığı seçimine girmeye hak kazanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin aday olmasının seçim sonuçlarında dengeleri değiştireceği konuşuluyor. Adaylığının Millet İttifakı’nın oylarını böleceği tartışması sürerken İnce ise en çok AKP’den oy alacağını ileri sürüyor. Bazı araştırma şirketleri de İnce’nin en çok CHP ve İyi Parti’den oy çekeceği iddiasında. Dün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini belirtse de kulislerde seçime kadar bu durumun değişebileceği konuşuluyor.