Gündem

Can Atalay'ın babasından Davutoğlu ve Babacan'a: Yargıç söze bakmaz; Gezi Davası dosyasına 'mağdur olmadık' diye evrak sunun

Babası Mustafa Atalay, Can Atalay’ın Gezi’nin 9’uncu yılında okunamayan mesajını okudu

02 Haziran 2022 15:59

Avukatların İstanbul Adalet Sarayı’ndaki ‘Adalet Nöbeti’ bugün de devam etti. Bugünkü Adalet Nöbeti’ne, Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay da katıldı. Baba Atalay, “Babacan’ın ve Davutoğlu'nun, dava dosyasına yazılı olarak, ‘Biz bu Gezi eylemlerinde makamımız ve ismimiz olarak hiçbir şekilde mağdur olmadık’ diye evrak koymalarını talep ediyorum” dedi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın Atrium alanında bugün bir araya gelen avukatlar, alkışlarla adliye önüne gelerek bir kez daha Adalet Nöbeti tuttu. Adalet Nöbeti’ne, CHP İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Mahmut Tanal ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay da katıldı.

Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, Can Atalay’ın Gezi’nin 9’uncu yılında okunamayan mesajını okudu. Can Atalay, mesajında şunları kaydetti:

"AKP'nin yarattığı istibat düzenine hep birlikte karşı koyduk"

Bugün 31 Mayıs. Bir yanımız Sinan'la Adıyaman’ın İnekli köyünde, bir yanımız Metin ile Hopa'nın Dereiçi köyünde. Sinanlardan kalan mirasla, Metin öğretmenlerimizden öğrendiklerimizle gelenekten geleceğe Taksim'deyiz. Gezi’de, 24 Ocak kararlarına, 12 Eylül darbesine, AKP’nin yarattığı istibat düzeni ve ülkeyi sokmaya çalıştıkları cendereye hep birlikte karşı koyduk.

"Güncel görevimiz demokratik bir yaşamın inşasıdır"

 Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız. Özgürlükçü, dayanışmacı olduğumuz için, korumaya çalıştıkları hegemonyanın mayasının tutmayacağını gösterdiğimiz için bizden korkuyorlar. Gezi direnişi çoğul türkümüzdür. Aşağıdan bir kardeşleşme inadıdır Gezi. Haksızlığın karşısında dimdik duran, zulme boyun eğmeyen kardeşlerim, güncel görevimiz, Gezi'de işaret ettiğimiz demokratik bir toplumsal ve siyasal yaşamın müştereken inşasıdır. Karanlığı, kendi kaderini tayin etmeye kararlı müşterek irademiz sonlandıracaktır. Karanlık gidecek, Gezi kalacak. Her yer Taksim, her yer direniş."

Davutoğlu ve Babacan'a çağrı

Avukat Can Atalay'ın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mesajın okunmasının ardından babası Mustafa Atalay, şunları söyledi:

"Gezi Davası'nda 160’tan fazla müşteki var. Bunların arasında altılı masada oturan, demokrasiyi yeniden inşa etmek için programlar hazırlayan Davutoğlu ve Ali Babacan da var. Dava dosyasına, kendi şahısları ve başında bulundukları makamları bakımından, Gezi eylemlerinden dolayı hiçbir baskıya, hiçbir olumsuzluğa uğramadıklarını yazılı olarak koymalarını istedik. Salı günkü Halk TV programında Davutoğlu'nun Genel Başkan Yardımcısı'ndan duydum, 'Bunun gereği yapılacak’ dedi.

"Yargıç söze bakmaz"

Yargıç söze bakmaz. Dosyadaki evraklara bakar. Onun için dosyaya bu iki kişinin de Babacan’ın ve Davutoğlu'nun da yazılı olarak, biraz önce söylediğim gibi, 'Biz bu Gezi eylemlerinde makamımız ve ismimiz olarak hiçbir şekilde mağdur olmadık' diye evrak koymalarını talep ediyorum."