Gündem

Can Ataklı: TRT, filmdeki “sürtük” kelimesini sansürledi

Erdoğan, Gezi eylemcilerine "sürtük" demişti

07 Haziran 2022 08:01

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gezi eylemlerine katılanlara karşı kullanılan “sürtük” kelimesinin TRT2’de yayımlanan bir filmde sansürlendiğini yazdı.

Ataklı, “Şimdi merak ediyorum, her ne kadar saray medyası henüz sürtük konusuna pek girmediyse bile, ola ki bu konuşmayı bir daha yayınlaması gerekirse AKP genel başkanın ağzından o kelime çıktığında yine bipleme yapacaklar mı?” diye sordu.

Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine yönelik kullandığı “sürtük” kelimesi tepki çekmiş; Erdoğan konuya ilişkin yaptığı bir başka açıklamasında kullandığı söz konusu ifadelerin halkın ağzı olduğunu ileri sürmüştü.

Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İyi bir sinema izleyicisi bir dostum aradı. ‘Biraz önce TRT2’de Unforgiven filmini izledim, ne oldu biliyor musun?’ diye sordu. Güldüm tabii, ‘Yahu nereden bileyim?’ ‘Dur dur, anlatayım’ dedi ve devam etti: ‘Filmin bir sahnesinde, bar sahibi yanında çalıştırdığı kadınlara, ‘Sizi gidi aptal sürtükler’ diye bağırıyor. TRT’ciler ‘sürtük’ kelimesi geçtiğinde biplediler.’ Karşılıklı kahkaha attık tabii. Demek ki TRT yönetimi ‘sürtük’ kelimesinin ahali tarafından duyulmasını sakıncalı kabul ediyor.

Şimdi merak ediyorum, her ne kadar saray medyası henüz sürtük konusuna pek girmediyse bile, ola ki bu konuşmayı bir daha yayınlaması gerekirse AKP genel başkanın ağzından o kelime çıktığında yine bipleme yapacaklar mı?"