Gündem

Can Ataklı: Erdoğan artık vatandaşla hiç yan yana gelemiyor

28 Haziran 2022 08:23

Korkusuz yazarı Can Ataklı, “AKP Genel Başkanı’nın konuşmadığı gün yok. Bu bazen günde ikiye, üçe bile çıkıyor. Konu ne olursa olsun her gün katılacak bir toplantı bulunuyor, bu enerjiymiş, gıdaymış, meteorolojiymiş hiç fark etmiyor Erdoğan bir bahane bularak kürsüye çıkıyor, aynı anda saray medyasının tamamı canlı yayına geçiyor. Ancak sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilemem ama hayli uzun zamandır Erdoğan halkın arasına girmiyor” diye yazdı.

“Erdoğan artık önceden seçilmiş ve uzun süre bekletilmiş olanlar dışında halktan kişilerin yanına hiç gelmiyor, el sıkışmıyor, yüz yüze sohbet etmiyor. Önceden planlanmış, programlanmış gençlik, sanat, spor toplantılarında bile konuk olarak getirilenler Erdoğan’dan 10 metre uzakta tutuluyor” izlenimini aktaran Ataklı, şunları kaydetti:

“Kötü bir duygu olmalı bu. Halkın içine çıkamamak, önceden hazırlanmamış kalabalıkların karşısına çıkamamak, kimseyle yakın temas kuramamak. Erdoğan belki böyle yaşamak istemiyordur bile ama artık var olmalarını ona bağlayan iktidar erkleri ‘güvenlik’ adı altında Erdoğan’ı olabildiğince halktan uzakta tutmaya çalışıyorlar. Ki böylelikle Erdoğan hep yerinde kalsın, kendilerine de hiçbir şey olmasın.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.