Gündem

Camide içki şişeli fotoğrafa 7 ay 15 gün hapis

11 Ekim 2023 16:25

Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan Safa Yasin Ö.(19) 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Duruşmada savunma yapan Sefa Yasin Ö., "Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağımı, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum. Herhangi bir kimsenin dini değerine aşağılamayacağıma dair sözümü yinelemek istiyorum" dedi.

Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Safa Yasin Ö. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

“Çok pişmanım"

Duruşmada savunma yapan sanık Safa Yasin Ö., "Ben eylemin neticelerini öngöremedim. Buralara kadar geleceğini düşünmedim. Paylaşım yaptığım uygulama çok az sayıda Türk’ün yer aldığı, genellikler gayri Müslim ve sol kesimin ağırlıkta olduğu kullanıcıların bulunduğu yerdir. Bu paylaşımla halkı kim ve düşmanlığa tahrik etmek istemedim. Gerçekleştirdiğim eylem nedeniyle çok fazla pişmanım. Eylemim halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama sonucuna bir diyeceğim yoktur. Bundan dolayı çok pişmanım. Ailemde manevi olarak çok fazla yıpranmıştır. Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağımı, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum. Herhangi bir kimsenin dini değerine aşağılamayacağıma dair sözümü yinelemek istiyorum" dedi.

Cumhuriyet savcısı sanığın cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve kararla birlikte tahliyesine hükmedildi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Safa Yasin Ö. hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 1 yıl 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti. (DHA)

TIKLAYIN-https://t24.com.tr/haber/camide-alkol-sisesi-fotografi-paylasan-kisinin-ifadesi-ortaya-cikti-ailem-cok-muhafazakar-buna-tepki-olarak-icimde-dine-karsi-bir-nefret-olustu,1130617

Ne olmuştu?

Y.S.Ö camii de alkol kullandığını fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, 3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse" notunu düşmüştü. Paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şahsın İstanbul'da emniyet mensuplarınca gözaltına alındığı şu sözlerle duyurmuştu:

"Kahraman Türk polisi her suçluyu bulup yakaladığı gibi bu şahsı da bulup yakalamıştır, adalete teslim etmiştir. Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin."

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eylemi gerçekleştiren kişinin Y.S.Ö olduğunun tespit edildiği, eylemi gerçekleştirdiği Ataşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin temin edildiği kaydedildi.

Görüntü izleme tutanağında, şüphelinin saat 13.30'da cami bahçesine giriş yaptığı, yaklaşık 55 dakika caminin bahçesinde bulunan bankta oturduğu, daha sonra caminin içerisine girerek tekrar caminin dışına çıktığı anlatıldı.

Y.S.Ö.'nün elinde spor çanta ile tekrar cami içerisine girdiği ve içeride kamera açısından çıkarak muhtemelen sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı çektiği belirtilerek, saat 16.13 sıralarında plakası belli olmayan motor ile camiden tamamen ayrıldığının tespit edildiği aktarıldı.

İddianamede, Y.S.Ö.'nün “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep edildi.