Dünya

Cami saldırılarından sonra yasaklamıştı, Yeni Zelanda vatandaşları silahlarını geri satabilecek

Emnyet bakanı bu uygulama ile bu silahların kullanımını iyice azaltabileceklerine inanıyor

20 Haziran 2019 14:04

T24 Dış haberler

Christchurch kentindeki iki camiye yapılan, 51 kişinin katledildiği terör saldırılarının ardından  yarı otomatik askeri tarz silah ve saldırı tüfeklerini yasaklayan Yeni Zelanda'da bu silahlara sahip olanlara paralarını geri alma imkanı verildi.

Yarı otomatik askeri tarz silah ve saldırı tüfeklerine sahip Yeni Zelanda vatandaşları bu silahları geri satabilecek. Emniyet Bakanı Stuart Nash bu uygulamanın amacının silahların artık sokakta gezmediğinden emin olmak olduğunu söyledi.

Yasal yollardan silah sahibi olan kişiler yeni yasalar altında yasaklanan silahlardan 6 ay içinde kurtulmak zorunda, ancak bakan bu insanlara ek süre tanınacağını belirtti. 

Christchurch şehrinde El-Nur ve Linwood camiine düzenlenen saldırılar Yeni Zelanda tarihinin en büyük terör eylemi olmuştu. Saldırılarda 51 kişi hayatını kaybetti. Saldırılardan sonra Yeni Zelanda meclisi otomatik askeri tarz silah ve saldırı tüfeklerini yasaklayan bir yasa çıkarmaya karar verdi. Geçen hafta hakim karşısına çıkan saldırıların baş zanlısı Brenton Tarrant kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.