Dünya

California'da dört günde üç silahlı saldırı: Altısı 18 yaşının altında 10 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silah şiddeti can kaybına sebep olmaya devam ediyor

19 Kasım 2019 07:23

T24 Dış haberler

ABD'nin California eyaletinde dört günde üç silahlı saldırı gerçekleşti. Bir haftadan kısa bir süre içinde yaşanan üç silah şiddetinde 10 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişilerden altısının 18 yaşından küçük olması dikkati çekti.

Perşembe günü, Los Angeles'ın yaklaşık 50 kilometre dışındaki Saugus Lisesi'nde 16 yaşındaki bir öğrenci önce beş sınıf arkadaşını, sonra da kendini vurdu. Saldırı sonucunda 14 ve 15 yaşında iki öğrenci kurtarılmazken, silahlı saldırgan da hastanede hayatını kaybetti.

Cumartesi sabahı San Diego'da bir adam 3, 5 ve 11 yaşlarındaki üç çocuğu ile eski eşini vurarak öldürdü. 9 yaşındaki dördüncü çocuk hâlâ yaşam desteğine bağlı olarak yaşam mücadelesi verirken, silahlı sardırgan da kendisini öldürdü.

Bir sonraki gece Fresno'da dört kişi daha vurularak öldürüldü. Los Angeles'ın 320 kilometre kuzeyindeki kentte saldırgan bir evin arka bahçesinde yapılan partiye girerek ateş açtı. Polis, hayatını kaybedenlerin yaşlarının 25 ila 35 arasında olduğunu ve 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

Silahlı saldırganlar da dahil edilirse dört günde meydana gelen saldırılarda 12 kişi hayatını kaybetti ve 10 kişi yaralandı. Saldırılar şüphesiz olarak birçok kişiyi de travmatize etti.