Gündem

Çağlayan'da Adalet Nöbeti: Hak, hukuk, adalet isteyenlerin ortak mücadeleyi yükseltmekten başka yolu yok

26 Mayıs 2022 16:43

Çağlayan Adliyesi'ndeki Adalet Nöbeti, Gezi davasından tutuklananlar için toplantı. Yapılan açıklamada, “Hak, hukuk, adalet isteyenlerin ortak mücadeleyi yükseltmekten başka yolu yok” denildi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi C Kapısı’nda bir araya gelen hukukçular, sürdürdükleri Adalet Nöbeti’nde, Gezi davasının kararına tepki gösterdi. “Herkes için adalet” yazılı pankartın açıldığı eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy, Demokrasi İçin Birlik (DİB) ile Fatih Dayanışması üyeleri destek verdi.

Eylemde konuşan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Özden Kaya,  Gezi’nin başlangıcına işaret etti. Gezi’nin kitlesel kent mücadelesi olduğunu söyleyen Kaya, “Bugün bir kez daha anladık ki kenti savunmak çevreyi, belleği, adalet, hukuku ve insan haklarını savunmaktır. Yeşil alanları savunmak Gezi’yi Validebağ’ı ve İstanbul’u savunmaktır. Hayatı savunmaktır. Yeşil alanlar kamunun yani bizimdir. Çocuklarımızın oynadığı, nefes aldığımız toplandığımız ve ortaklaştığımız, bizi birbirimize daha yakınlaştıran parklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

İstanbul’da depremin beklendiğini ve böyle bir kentte yaşadıklarını dile getiren Kaya, buna rağmen kıyı alanlarının doldurulduğunu, toplanma alanlarının ise doldurulduğunu söyledi. Yeşil alanlarının deprem anında hayati alanlar olduğunu dile getiren Kaya, “Tüm otoriteler, deprem bekleyen bir kentte acil hava ulaşımını savunurken, imar planına aykırı bir şeklide Atatürk Havalimanı önce hastaneye daha sonra ise ‘Millet Bahçesi’ yapma çabasına giriliyor. Ancak Gezi’den kalma sahipleniş sürüyor. Gezi parkını korumak, yaşamak ve savunmak için başlayan ve tüm ülkeye yayılan bu toplumsal sahipleniş, dayanışma hareketi sürüyor” diye konuştu.