Gündem

Halk TV'den Kılıçdaroğlu'na çağrı: CHP’yi böyle bir kara lekeyle baş başa bırakmayın

24 Temmuz 2023 12:12

CHP'nin Halktv ile yapılan sözleşmeyi feshettiğini duyurmasının ardından Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak, "CHP’yi böyle bir kara lekeyle baş başa bırakmayın" dedi.

Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mahiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkan, kime hizmet ettiği belli olmayan bir karanlık genel başkan yardımcınızın aldığı Halk TV’ye sansür ve ambargo kararı, Görkemli Hatıralar yayınından sadece birkaç saat önce ‘tebliğ edildi’. Bu ani ve zorlayıcı karar nedeniyle, 3 saatlik program 45 derecelik Antalya sıcağında, güneş altında yapıldı.

Kararının altında sizin imzanız olduğu haberlerini bazı basın kuruluşlarının yayınlarında okuyoruz. Bugün 24 Temmuz, sansürün kaldırılışının 115. yıldönümü. Özgür basın açısından bu simge günde soruyorum, bu haberler doğru mu?

Cumhuriyet’le yaşıt CHP’nin 100 yıllık kurumsal hafızası, kurucu felsefesi ve kurucu başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ile uyuşmayan bu yasakçı ve sansürcü karara imza atmayacağınızı bilecek kadar sizi tanıdığımı zannediyorum. Sadece siz değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturan hiçbir genel başkanın böyle bir karara imza atmayacağını da bilirim. Çünkü ben de o okulda yetişmiş biriyim.

CHP kültürü, yasakçı, sansürcü zihniyete geçit vermez, bu zihniyet CHP bünyesinde barınamaz. Yetişkinlik evresine ulaşamamış bir ergen aklının CHP’ye ihanet etmesine, kurumsal kimliği aşındırmasına lütfen izin vermeyin. Size Halk TV adına değil, CHP’nin 100 yıllık hafızası adına çağrı yapıyorum. CHP’yi böyle bir kara lekeyle başbaşa bırakmayın.

Yeri Gezi Direnişi’nden bu yana halkın, haklının, hak mücadelesinin, özgürlüklerin, demokrasinin yanıdır. Biz hiçbir sansürü kabul etmedik; etmeyiz de. Ödediğimiz ağır bedellere rağmen geri adım atmadığımız bu mücadelemiz salt kendimiz için de değildir. Bu, milyonlarla birlikte ortak Türkiye hayalimizdir.

Siz 'Adalet' çağrısıyla 420 kilometre yol yürüdünüz, yanınızda tıpkı sizin gibi özgür, adil bir Türkiye isteyen milyonlar vardı. Bu birlikteliğe gölge düşürmeyin. Çağrımızı lütfen dikkate alın ve Halk TV’ye uygulanan bu sansürden vazgeçilmesini sağlayın. Ne ülkeye, ne de CHP kimliğine bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyin."

TIKLAYIN | CHP, Halk TV ile ilişkisini sonlandırdığını duyurdu

TIKLAYIN | Halk TV: 'Görkemli Hatıralar' Eren Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldı

TIKLAYIN | Halk TV'den Eren Erdem'e: Bu anlaşmanın miktarını açıklasın