Gündem

Büyük taarruzun 97. yılında devlet erkânından Anıtkabir'i ziyaret

30 Ağustos Zafer Bayramı yıl dönümü etkinlikleri Ankara'da sürüyor

30 Ağustos 2019 10:24

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânı Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ne yazan Erdoğan, mesajında, "Milli bekamızı hedef alan tehditlere karşı yurt içinde ve sınırlarımız dışında yürüttüğümüz amansız mücadele bu kararlılığımızın ispatıdır'' ifadelerine yer verdi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kuvvet komutanları ve çok sayıda bakan katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, Erdoğan'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Anıtkabir ziyaretinden kareler için TIKLAYIN.

Deftere yazdıklarını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk. Bugün büyük zaferin 97. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Tarihimizin altın halkalarından biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm komutalarımızı subaylarımızı askerlerimizi milletimizin her bir ferdini minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen ve bize emanetiniz olan Cumhuriyeti canımız pahasına korumakta kararlıyız. Milli bekamızı hedef alan tehditlere karşı yurt içinde ve sınırlarımız dışında yürüttüğümüz amansız mücadele bu kararlılığımızın ispatıdır. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun.''

 

 

Beştepe’deki programın hemen sonrasında büyük zaferin 97. Yılı anma törenleri devam etti. Tören saat 13:30’da Çankaya kapısının girişinde mehter takımı konser vermesiyle sürdü.

Ardından oradaki kortej ve beraberindeki heyetle beraber askeri birlikler Atatürk Bulvarı üzerinden birinci meclise yürüyor.