Gündem

Bülent Cihantimur ifade verdi: Oğlum Türkiye'ye gelip hukuk önünde hesap vermeli

Cihantimur, yurtdışına çıkış yasağına ek imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı

15 Mart 2024 14:22

İstanbul Eyüpsultan'da, Murat Aci'nin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı kazaya neden olduğu belirlenen ve annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçırılan ehliyetsiz sürücü T.C. soruşturmasında, ünlü estetik uzmanı baba Bülent Cihantimur şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Yurt dışı yasağı konulması talebiyle mahkemeye sevk edilen Cihantimur, adli kontrolle serbest bırakıldı. Adliye çıkışında herhangi bir açıklama yapmadan hızlıca uzaklaşan Cihantimur'un aracı bir basın mensubunun ayağını ezdi. 

"Olanlar için üzgünüm"

Cihantimur'un ifadesinde, yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile bağlantı kurduğunu söylediği ve "Olanlar için çok üzgünüm, kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dediği öğrenildi.

TIKLAYIN - Yazar Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı oğlunun kaza sonrası çektiği video ortaya çıktı

"Oğlum Türkiye'ye dönmeli ve hukuk önünde hesap vermeli"

Cihantimur'un Aci ailesi için elinden gelen ne varsa ömrünün sonuna kadar yapacağını, oğlunun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü söylediği belirtildi.

"Oğlumu tanıyorum, dönmek istiyor"

Bülent Cihantimur'un, "Çok kötü durumdayım. Oğlumu göremiyorum. Oğlumun dönmesini çok istiyorum. Eylem'in oğlumu yurt dışına götürmesi olayına en ufak bir iştirakim yoktur. Olaydan sonra kaçmaya çalışmadım. Bütün yaşantım buradadır. Oğlumu yurt dışına kaçırmak, kaçmasına yardım etmek, kaza esnasında ve sonrasında delilleri gizlemek, saklamak gibi hiçbir eylemim olmadı. Kimseyi yönlendirmedim, hiçbir şeyi organize etmedim. Tanıyorum, kendisi dönmek istiyor. Annesi ile döneceklerine ve adalete teslim olacaklarına inanıyorum" dediği öğrenildi.

Bugün İstanbul Adliyesi'nde ifade veren Cihantimur hakkında savcılık yurtdışına çıkış yasağına ek imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrolle serbest bırakılmasını talep etti. Cihantimur, yurtdışına çıkış yasağına ek imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı.

Gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadan hızlıca uzaklaşan Bülent Cihantimur'un aracı, bir basın mensubunun ayağını ezdi.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sonrasında da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.