Gündem

Buldan’dan kayyımlara: Erdoğan size toplu açılış yapacak

"Pılınızı pırtınızı toplayın"

08 Mart 2019 15:09

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, doğu ve güneydoğu bölgelerindeki belediyelere atanan kayyımlara "Bugünden itibaren hiç 31 Mart’ı beklemeyin, biletinizi kesin, Ankara’ya gidin. Tayyip bey sizi bekliyor, size toplu açılış töreni yapacak. Bütün kayyımları yanına toplayacak. Ama 'o kayyımları ben atamadım, birileri atadı' derse de sakın şaşırmayın" ifadeleriyle seslendi.

Van’da 8 Mart mitingine katılan Buldan'ın açıklamaları şöyle:
17 yıldır aynı yalanla yaşamaya çalışıyorlar. Halkımız 31 Mart’ta sandıklarda AKP ve MHP ortağına öyle bir ders verecek ki o dersten öyle utanacaklar ki. Değerli anneler, sevgili yoldaşlarım bu ülkede her şeyin teminatı kadınlardır, barışın demokrasinin, özgürlüklerin teminatı kadınlardır. Savaş ve çatışmalı ortamın kararını erkek alır barış her zaman kadınlarla ve onların girişimiyle gelmiştir. İşte onun için Sevgili Leyla Güven tam 121 gündür bedenini açlığa yatırdı. “Bu ülkeye barış ve demokrasi gelsin, Kürt sorunu çözülsün İmralı’da tecrit son bulsun diye” 121 gündür bedenini açlığa yatırdı. 
 

"3 maymunu oynayan iktidar bedenlerin mum gibi erimesini görmezden geliyor"

 
Onunla birlikte Kandıra Cezaevi'nde, Sebahat Tuncel, Selma Irmak, dışarıda Dersim Dağ, Avrupa’da Dilek Öcalan ve bugün itibariyle, Van milletvekillerimiz Tayip Temel ve Murat Sarısaç arkadaşlarımız, Leyla’ya moral olmak ve onunla birlikte olmak için açlık grevine başladılar. Bu grev her yerde dalga dalga yayılırken, hükümet 3 maymunu oynamaya devam ediyor, açlık grevinde mum gibi eriyen bedenleri görmezden geliyorlar. Arkadaşlarımızın bedeninin mum gibi eridiğini görmezden geliyorlar.
 

"Tek talep var ve hepimizin talebidir"

 
Tek talep var. Bu talep Kürt halkının talebidir, Van’ın, Diyarbakır’ın, İzmir’in, Ankara’nın, İstanbul’un talebidir. Bu talep meşru ve demokratik bir taleptir. Çünkü yasal olmayan bir şey istemiyorlar. "Kendi çıkardığınız hukukunuzu işletin diyor" arkadaşlarımız. Cezaevindeki insanlar hangi haklardan yararlanıyorsa İmralı’daki Sayın Öcalan ve insanlar bundan yararlansın istiyorlar. Adalet Bakanlığı bunu görmüyor, duymuyor. Kendi çıkardığı yasayı çiğnemekten başka bir iş yapmıyor. Tecrit bir ülkede insanlık suçudur, hakkın hukukun gasp edilmesidir. Tecrit bir insanı ipotek altına almaktır. Bundan vazgeçin, bu ülkenin barışına katkı sunun, demokrasisine ve bu ülkenin geleceğine katkı sunun diyoruz. Bunu her yerde söylüyoruz, buradan da söylemekten hiçbir kaygı duymuyoruz. Ama biliyoruz ki tecridi de kaldıracak ve kıracak olan yine kadınlardır yine kadınlardır. 
 

"Van halkının iradesine saygı göstermediler"

 
Vanlı kadınlar kendi iradesiyle seçtiği belediye başkanlarının nasıl gözaltına alınıp cezaevine gönderildiğini biliyor. Sizin belediyeleriniz gasp edilirken sevgili Bekir Kaya cezaevine gönderilirken, Van halkı büyük bir üzüntü yaşadı. Çünkü kendi seçtiği bir temsilcisi ve irade vardı. Bu iradeye saygı duymadılar. Buna saygı duymayarak onların yerine kayyım atadılar. O kayyımlar, ilk iş olarak kadın kurumlarımızı kapattılar, kadınların sığınma evlerini, çocuklarımızın kreşlerini kapattılar. O kayyımlar Kürt halkının değerlerini inkar ettiler. Şimdi de çıkmışlar "halkın yüzde 60-65’i kayyımlardan memnundur" diyorlar. Van halkı şunu söylüyor, "maden halkımız bunlardan memnundu neden onları aday yapmadınız onları aday yapıp halkımızın karşısına çıkarsaydınız". Ama siz de biliyorsunuz o kayyımlar geldikleri günden beri hırsızlıktan, usulsüzlükten ve yolsuzluktan başka bir işe yaramadılar. Bunlar Sayıştay raporlarında belgelendi ve belgeleri bizim elimizde. 
 

"Biletinizi şimdiden alın Tayyip size toplu açılış töreni yapacak"

 
Biz buradan halkın iradesini gasp eden kayyımlara çağrı yapıyoruz. Bugünden itibaren hiç 31 Mart’ı beklemeyin, biletinizi kesin, Ankara’ya gidin. Tayyip bey sizi bekliyor, size toplu açılış töreni yapacak. Bütün kayyımları yanına toplayacak. Ama "o kayyımları ben atamadım, birileri atadı" derse de sakın şaşırmayın. Çünkü bugün söylediğini yarın inkar eden bir zihniyet var. Yarın öbür gün o kayyımlar cezaevine de gidebilir. Çünkü Tayyip kendisi ile kol kola gidenleri cezaevine gönderdi. Kayyımları da gönderirse kimse şaşırmasın. Çünkü bunların siyaseti bu. O yüzden kayyımlara çağrı yapıyoruz, pılınızı pırtınızı toplayın ve şimdiden o belediyeleri terk edin. Oraya Van halkının iradesi gelecek. Onlarla hizmet gelecek. Van halkı yeniden hizmetle tanışacak. 
 

"Tek adam rejimi erkek aday gösteriyor"

 
Ama onlar (iktidar) tek aday gösteriyor. Bütün bu adaylar erkek adaylar. Çünkü zihniyet tek. Tek adam rejimi ile bu ülkeyi yönetenler, erkek belediye başkanlarını aday gösterdiler. Türkiye’nin her yerinde bir kadın bir erkek kadın aday gösterdik. Van’da da bunu yaptık Bedia ve Mustafa yoldaşlarımızla bu seçimlerde büyük bir başarıya imza atacağımızı biliyoruz. Van halkı ve Van kadınları bir kez daha tarih yazacak. Siz kadınlar bir kez daha iradenize sahip çıkacaksınız. 
 
HDP bu ülkenin güvencesi çözümün tek adresidir
 
HDP bu ülkenin güvencesidir. HDP yaşanan tüm sorunların çözümünde irade sahibi olan tek partidir. Bugün bizi terörist olarak ilan edenler seçim meydanlarında resimlerimizi gösterenler şunu bilsinler ki bu ülkede bir tek terörist varsa o da sizin zihniyetinizdir. Bizim ağzımızdan barıştan başka çıkan bir şey yok. Demokrasi ve özgürlükten başka bir talebimiz yok. Bunu bilmelerine rağmen her gün meydanlarda bu ülkeyi bölmek istiyorlar, terörist diyerek bizi her gün hedef haline getiriyorlar. Artık Türkiye halkı da biliyor, HDP’nin yaptığı mücadele ve siyasetin nasıl bir mücadele ve siyaset olduğunu herkes biliyor. Bu ülkeyi bölen varsa o da sizin anlayışınızdır. Türkler ile Kürtleri bölen bir zihniyet bölücü bir zihniyettir. Kürtler de, Türkler de Lazlar da Çerkesler de kardeştirler. Bu ülkenin asli unsurları barışın ve bir arada yaşamın teminatıdır. Bizler bu anlayış ile yaşıyoruz ve siyaset yapıyoruz. Ama siz Türk'ü, Kürt'ten ayıran ayrıştırma siyaseti yapıyorsunuz. "HDP’li belediyeler Kandil'e kaynak transferi yapıyorlar" diyorlar. 
 

"Para gönderdiniz yalanın tek bir belgesi yok!"

 
Tek bir belge varsa elinizde bunu açıklamazsanız bu sizin riyakarlığınızdır. Biz hiç bir yere para aktarmadık, buna da izin vermeyiz. Çünkü bu paralar halkımıza hizmet için geliyor. Ama onlar da biliyor ki bu halkın geleceğine ve yarınına inancımız varken bu paraları halkın hizmetlerine sunarız. Arkadaşlarımızın dosyaları da böyle açılmış hiçbir belge ve kanıt yok, sadece iddialar var, bu iddialara üzerinden halkımızı belediyelerimizi  arkadaşlarımızı kriminalize ediyorlar. 
 

"Bahar geliyor, belediyelerimizde kayyım temizliği yapacağız"

 
Evet 31 Mart halkımızın gerçek anlamda bahara kavuşacağı bir tarihtir. 31 Mart'ta bir temizlik var. Hani evlerde bahar temizliği yapılır ya, bizde 31 Mart’ta belediyelerdeki kayyımları temizleyeceğiz. Bu temizlik kayyımların gidişiyle AKP ve MHP’nin tabela partisi olması ile olacak. O kayyımlar giderken AKP’nin tabelasını da alıp gitsinler. Bugün burada bunu kanıtladınız, hepinize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Yolunuz, yolumuz açık olsun. Kadınlar başaracak, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Riya we riya me vekirî be. Serkeftin ya me bajar ya me.