Gündem

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı Prof. Dr. Füsun Üstel cezaevine girdi

CHP’li Tanrıkulu: 600’den fazla akademisyen şu anda yargılanıyor; 2 bin kere mahkemeye çıktılar

08 Mayıs 2019 20:21

T24 ANKARA

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Prof. Dr. Füsun Üstel Eskişehir Kadın Kapalı Cezaevi'ne teslim oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Prof. Füsun Üstel’in durumunu Meclis gündemine taşıdı.  Tanrıkulu, “Akademisyenlerin yargılanması, ceza almaları büyük bir utançtır. Bugüne kadar 186 akademisyenle ilgili olarak karar verildi. 33’ü hapis cezası aldı. Birisi Füsun Üstel’di. 32’sinin cezası ise istinafta bekliyor. 600’den fazla akademisyen şu anda yargılanıyor. 2 bin kere mahkemeye çıktılar. Bütün bu yargılamaların kendisi dürüst ve adil yargılama ilkelerine aykırı” dedi.

TIKLAYIN - İstinaf Mahkemesi'nce mahkûmiyet kararı onanan Prof. Üstel'den son ders: Dayanışmayla çoğalacağız

Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Prof.Dr. Füsun Üstel, Barış Bildirisine imza atmıştı. Bugün cezaevine girecek” diyerek şöyle devam etti:

“Akademisyenlerin yeri cezaevi değildir. Tamamen ifade ve düşünce özgürlüğünü kullanmıştır ve bugün cezaevine girecektir. Bu Türkiye bakımından büyük bir utançtır aynı zamanda, yargı bakımından büyük bir utançtır. Akademisyenlerin yargılanması, ceza almaları büyük bir utançtır. Ben yanlarında olmaya çalışıyorum. Bugüne kadar 186 akademisyenle ilgili olarak karar verildi. 33’ü hapis cezası aldı. Birisi Füsun Üstel’di. 32’sinin cezası ise istinafta bekliyor. 1 yıl 3 aydan 3 yıla kadar ceza alan akademisyenler var. Her an diğerleri de onaylanabilir. 153 akademisyenle ilgili olarak da 1 yıl 3 ay cezalar verildi, hükmü açıklanmasının ertelemesine karar verildi. 600’den fazla akademisyen şu anda yargılanıyor. 2 bin kere mahkemeye çıktılar. Bütün bu yargılamaların kendisi dürüst ve adil yargılama ilkelerine aykırı.”