Gündem

"Bu kitapta şeriatı mı övüyorsunuz" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yanıt: Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı ama yok

11 Temmuz 2023 23:29

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" açıklaması infiale yol açarken, dün A Haber'de yaptığı 'şeriat'la ilgili açıklaması da sosyal medyada gündem oldu. 

Bakan Tekin, dün A Haber'de Melih Altınok'un sunduğu Sebep Sonuç adlı programa konuk oldu. Melih Altınok, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, bakanlığa getirildikten sonra eleştirilere neden olan "Şeriat, Meşruiyet'e Meşrutiyet- Yeni Osmanlılar’da Demokrasi Tartışmaları" kitabına ilişkin "Bu kitapta şeriatı mı övüyorsunuz" sorusunu yöneltti. Bakan Tekin'in, “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı ama yok. O kitap Türkiye'de demokrasi tartışmalarıyla ilgiliydi.” diye yanıt vermesi sosyal medyada gündem oldu. 

 

'Kız okulları' açıklaması

Bakan Tekin, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini iddia etti. Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi.

TIKLAYIN | Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz