Gündem

"Bu haberleri destekliyoruz" diyen İYİ Parti'li Üçok'tan tutuklu Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'ya ziyaret: "Saçlarının kazıtıldığını gördük, FETÖ’cülere dahi yapılmayan işkence"

03 Ekim 2023 22:34

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, tutuklanan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir isimli internet sayfasının yöneticisi Süha Çardaklı’yı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Üçok, “ FETÖ’cülere dahi yapılmayan işkencenin yapıldığını, kendilerinin saçlarının 3 numaraya kazıtıldığını maalesef gözlerimizle gördük. Yapmış oldukları bu haberleri destekliyoruz" dedi.

"Sığınmacı karşıtı" haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir'in yöneticisi Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisi, 23 Eylül'de tutuklanarak Sincan 2 No’lu L Tipi cezaevine gönderildi. 

Üç isme de, ‘’Halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması yöneltildi.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok ve ekibi, bugün Çolak ve Çardaklı’yı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti.

TIKLAYIN - Gazeteci Murat Ağırel, tutuklanan Ajans Muhbir yöneticinin ifadesini paylaştı

Ziyaret sonrası ANKA Haber Ajansı’na açıklama yapan Üçok, “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in gündeme ilişkin takipleri sonucunda biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Suriye’den gelen göçmen akımını eleştiren ve yanlış politikalar nedeniyle ülkemizin adeta göçmen işgali altında olmasını eleştiren haberler yaptıkları gerekçesiyle Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı isimli iki medya emekçisi arkadaşımız tutuklanmıştı. Kendilerini ziyaret ettik, hapishanedeki durumlarını hem gözlemlemek hem de ihtiyaçlarını karşılamak bir de kendilerinin yapmış olduğu bu eylemin arkasında olduğumuzu göstermek amacıyla bu ziyareti gerçekleştik” dedi.

"Yapmış oldukları bu haberleri destekliyoruz"

AKP iktidarının ‘göçmen polikası’nı eleştiren Üçok, “Ülkemizi adeta bir göçmen işgaline sokan, 10 milyondan fazla göçmeni ülkemizde barındıran yanlış hükümet politikalarının neticesinin bunları haber yapan insanların hapislere atılması olarak ortaya çıkmasına şiddetle karşıyız. Yapmış oldukları bu haberleri destekliyoruz” diye konuştu.

TIKLAYIN - Aykırı, Ajans Muhbir ve Haber Report'un yöneticileri tutuklandı 

Geçtiğimiz günlerde Çolak ve Çardaklı’nın cezaevi yönetimi tarafından saçlarının zorla kestirdikleri iddialarını da hatırlatan Üçok, “Hapishaneye girdiklerinde geçmiş dönemlerde FETÖ’cülere dahi yapılmayan işkencenin yapıldığını, kendilerinin saçlarının 3 numaraya kazıtıldığını maalesef gözlerimizle gördük. Bu işkenceyi yapan kişilerin yanına kalmamasını sağlayacağız. Hapishaneler, insanlar bir suç işliyorsa onun cezasını çeker orada kimse onun saçını kazıtmak, dövmek gibi şeyler yapamaz. Biz bunun da takipçi olacağız” dedi.

“Havalandırma alanında yattıklarını söyledişer"

Üçok, cezaevi koğuşlarında yatacak yer kalmadığını tutuklulukların avluda yatmak zorunda kaldıklarını belirterek sözlerini şöyle bitirdi:

“Her ikisi de 28’e kişilik farklı koğuşlarda kalıyorlar fakat koğuşlarda 48 kişi var. Hatta yatacak yatak kalmadığı gibi yerlerde de yatak koyacak yer kalmamış. Bahçede yani avlu denilen havalandırma alanında yattıklarını söylediler. Saçlarının kesilmesi psikolojik bir travma yaratmış.”

Ne olmuştu?

Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu 27 kişi, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

21 Eylül'de gözaltına alınanlardan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir'in yöneticisi Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisi, çıkarıldıkları mahkemece 23 Eylül'de tutuklanarak cezaevine gönderildi.