Dünya

Britanya Prensi Andrew, 17 yaşında bir kadınla birlikte olduğu iddialarını yalanladı: Fotoğraflar sahte, o gün kızımı pizzacıya götürmüştüm

17 Kasım 2019 08:52

T24 Dış haberler

York Dükü ve Birleşik Krallık Prensi Andrew, pedofili olduğu iddia edilen Jeffrey Epstein ile arkadaşlığı hakkında açıklamalarda bulunurken, Epstein'in zorla seks işçiliği yaptırdığı reşit olmayan hiçbir kadınla beraber olmadığını iileri sürdü.

Aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan, yargılanırken tutulduğu hücrede ölü bulunan Epstein'a dava açan kadınlardan biri olan Virginia Giuffre 17 yaşındayken Britanya Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in oğlu Prens Andrew ile cinsel ilişkiye zorlandığını söylemişti.

BBC'ye açıklamalarda bulunan Prens Andrew, bu iddiaları yalanladı ancak Epstein'ın Lolita Express adıyla bilinen uçağına bindiğini, özel adasına gittiğini ve New York'taki malikanesinde bulunduğunu kabul etti.

Virgina Roberts adıyla da bilinen Giuffre, 2001 yılında Prens ile bir gece kulübünde eğlendikten sonra beraber bir eve gidip seks yaptıklarını iddia etmişti.

Andrew o tarihte çocuğunu bir pizza partisine götürdüğünü, eşinin şehir dışında olduğunu ve aralarındaki anlaşma sebebiyle çocuğunu yalnız bırakamayacağını, bu yüzden de iddiaların gerçek olamayacağını söyledi.

Prens Andrew ile Giuffre'nin 2001'de çekildiği iddia edilen bir fotoğrafı internette ve sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Andrew yaptığı açıklamalarda, "Böyle bir fotoğraf çekildiğimi hatırlamıyorum" dedi.

Giuffre Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Prens Andrew'ın BBC'ye yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Prens Andrew'un şoke edici röportajı itibarını kurtarmak için bir girişimdi, ancak kafalarda daha çok soru işareti yarattı" yazdı.