Dünya Basınında Bugün

Britanya'da seçime az kala "vergi" tartışması; Kenya lideri protestolara neden olan vergi yasasından vazgeçti | Dünya Basınında Bugün

27 Haziran 2024 09:45

T24 Dış Haberler

Britanya Başbakanı Rishi Sunak dün geceki televizyon tartışmasında seçmenleri İşçi Partisi'ne "teslim olmamaları" konusunda uyardı. Kenya Devlet Başkanı William Ruto, uzun süredir ülke ekonomisini istikrara kavuşturacağını söylediği finans yasa tasarısını ölümcül protestoların ardından imzalamayacağını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, bu akşam ABD Başkanlık tartışması için karşı karşıya gelecek. Atina'nın Papagou banliyösünde Yüksek Mahkeme Başkanı'nın konutunu koruyan bir polis memuru, Çarşamba günü gece yarısından sonra kimliği belirsiz kişilerin nöbet kulübesine molotof kokteyli atması sonucu yaralandı.

27 Haziran 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Rishi Sunak'tan seçmenlere: Vergi artışlarına teslim olmayın

Britanya Başbakanı Rishi Sunak dün gece, seçmenleri İşçi Partisi'ne "teslim olmamaları" konusunda uyardı.

Anketler Muhafazakârların ezici bir yenilgiye doğru gittiğini gösterirken Başbakan, BBC One'daki tartışmayı Starmer'ı gelecek hafta seçimi kazanması halinde vergileri artırmayı planlamakla suçlamak için kullandı.

Sunak, "Keir Starmer ve İşçi Partisi size karşı dürüst davranmıyor, bu yüzden vergi artışlarına teslim olmayın. Aile bütçeleri sarsılacak, vergiler artacak" dedi.


The New York Times | Kenya'daki ölümcül protestolar devlet başkanını vergi artışlarını iptal etmeye itti

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, bir gün önce yaklaşık iki düzine insanın ölümüne neden olan yıkıcı protestolara yanıt olarak, ani bir dönüşle, uzun süredir ülke ekonomisini istikrara kavuşturacağını söylediği finans yasa tasarısını imzalamayacağını açıkladı.

İnsan hakları grupları, polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve mermi ile müdahale etmesinin ardından 23 kişinin öldüğünü ve 300'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.


Al Arabiya | ABD seçimleri: Kritik başkanlık tartışmasında Biden ve Trump için gösteri zamanı

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, bu akşam ABD Başkanlık tartışması için karşı karşıya gelecek. 

Şimdiye kadar görevde olan en eski başkan ile hüküm giymiş bir suçlu arasındaki hesaplaşma, 2020 seçimlerine eşlik eden kaos ve şiddet nedeniyle hala sarsılan, son derece kutuplaşmış ve gergin bir Birleşik Devletler'de çalkantılı bir kampanya yazının başlangıç silahını ateşliyor.


eKathimerini | Yüksek Mahkeme Başkanı'nın evi molotoflu saldırıda hedef alındı, polis yaralandı

Atina'nın Papagou banliyösünde Yüksek Mahkeme Başkanı'nın konutunu koruyan bir polis memuru, Çarşamba günü gece yarısından sonra kimliği belirsiz kişilerin nöbet kulübesine molotof kokteyli atması sonucu yaralandı.

Polis, saldırının saat 12.45 sularında meydana geldiğini, polis memurunun yüzünden ve elinden yaralandığını ve yakındaki bir askeri hastaneye nakledildiğini söyledi.

Yangın dışarıda park halinde bulunan bir devriye aracını da tahrip etti ve alevleri söndürmek için olay yerine sekiz itfaiyeci çağrıldı.

Saldırının görevli polis memuruna mı yoksa Yüksek Mahkeme Başkanı İoanna Klapa'ya mı yönelik olduğu netlik kazanmadı.