Dünya

Britanya Başbakanı Rishi Sunak ve İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ortak açıklama: Hamas, gezegendeki en kötü canavar

"Filistin halkının da Hamas'ın kurbanı olduğunu kabul ediyoruz" diyen Sunak, İsrail'in Gazze'ye insani yardım yollarını açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi

19 Ekim 2023 14:07

T24 Dış Haberler

Britanya Başbakanı Rishi Sunak ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Kudüs'te bir araya geldi. Sunak ve Netanyahu, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, "Burada iki güç var. Biri İran'ın başını çektiği ve Orta Doğu'yu Orta Çağ'a geri döndürmek isteyen şeytani bir güç. Diğeri ise ilerleme ve insanlığın gücü" dedi. Sunak ise Hamas'ın, "gezegendeki en kötü canavar" olduğunu söyledi. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

"Yeni Naziler ve yeni IŞİD"

Hamas'ın "yeni Naziler ve yeni IŞİD" olduğunu söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, savaşın "özgür dünya için bir savaş" olduğunu kaydetti. Netanyahu, savaşın iki güç arasında gerçekleştiğini ifade ederek şunları söyledi: 

"Burada iki güç var. Biri İran'ın başını çektiği ve Orta Doğu'yu Orta Çağ'a geri döndürmek isteyen şeytani bir güç. Diğeri ise ilerleme ve insanlığın gücü."

Netanyahu, savaşın, "ülkesi ve dünya için en karanlık saat" olduğunu belirterek, "Birlikte durmak ve kazanmak istiyoruz" dedi.

"Burada sizinle birlikte durmaktan gurur duyuyorum"

Britanya Başbakanı Sunak ise "İsrail'in uluslararası hukuka uygun olarak kendini savunma hakkını desteklediğini" ve "Hamas'ın peşine düşeceğini" söyledi. Sunak, Hamas'ı "modern barbarlar" ve"gezegendeki en kötü canavar" olarak nitelendirdi. 

Sunak, Netanyahu'ya, "Sivillere zarar vermek isteyen Hamas teröristlerine karşı sivillere zarar vermemek için her türlü tedbiri aldığınızı biliyorum" dedi.

"Filistin halkının da Hamas'ın kurbanı olduğunu kabul ediyoruz" diyen Sunak, İsrail'in Gazze'ye insani yardım yollarını açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. 

Sunak, sözlerini, "Bunu İsrail'in en karanlık saati olarak tanımladınız, o halde İsrail'in en karanlık saatinde dostunuz olarak burada sizinle birlikte durmaktan gurur duyuyorum. Sizinle ve halkınızla dayanışma içinde olacağız ve kazanmanızı da istiyoruz" ifadeleriyle sonlandırdı.