Dünya

Britanya Başbakanı Johnson: Brexit'i geciktirmektense bir çukurda ölmeyi tercih ederim

06 Eylül 2019 11:25

T24 Dış haberler

Britanya Başbakanı Boris Johnson, muhalefet partilerine bir kez daha 15 Ekim'de yapılacak bir erken seçimi destekleme çağrısında bulunurken, Brexit tarihini bir kez daha değiştirme niyeti olmadığını ifade etti.

Bir gazetecinin, "Yasalar aksini gerektirse bile Brexit tarihinin 31 Ekim'den sonraya değiştilmeyeceğinin garantisini verir misiniz?" sorusuna Johnson şu yanıtı verdi; "Evet, verebilirim. Ertelemektense bir çukurda ölmeyi tercih ederim".

TIKLAYIN-Brexit’le geçen üç yılın ardından Britanya başa mı dönüyor?

Avam Kamarası bu hafta anlaşmasız Brexit'in engellenmesini sağlayacak bir yasa tasarısını geçirdi. Tasarı Britanya Parlamentosu'nun üst meclisi olan Lordlar Kamarası'nda onaylanırsa yasalaşacak. 

Johnson bir başka muhabirin, "Bu tarihi ertelemek zorunda kalırsanız istifa mı edeceksiniz?" sorusuna cevap vermemeyi tercih etti. 

Johnson, Yorkshire'da yaptığı konuşmanın devamında milletvekillerinin Brexit'in ertelenmesini desteklemesini "anlamsız bulduğunu" ifade etti. Johnson süreci uzatmanın milyonlarca dolara mâl olacağını ve hiçbir getirisi olmayacağını iddia etti. 

Bu haftaki Avam Kamarası oylamalarının hiçbirinden istediği sonucu alamayan Johnson hükümeti önümüzdeki hafta tekrar bir erken seçim oylaması yapmayı planlıyor. The Times'ın haberine göre Brexit tarihi ertelenmediği sürece İşçi Partisi ve İskoç Ulusal Partisi erken seçime gidilmesine destek vermeyecek.