Gündem

"Böyle bir zihniyet yapısının komplo teorileriyle nasıl kolayca yönlendirilebileceğini söylemeye gerek var mı?"

"Lozan’ın 2023 yılında sona ereceği şeklindeki zırvaya inanların oranı yüzde 48"

20 Mart 2019 07:39

Karar yazarı Taha Akyol, Türkiye'de yaşayanların bir konuda bilgisinin olup olmadığını sormadan ‘dış güçler’ ve ‘komplo’ içeren siyasi söylemlere inandığını yazdı. Akyol, "Böyle bir zihniyet yapısının komplo teorileriyle nasıl kolayca yönlendirilebileceğini söylemeye gerek var mı?" diye sordu.

"Almanya, 3. Havalimanımızı kıskanıyor sözüne inananlarımız oranı yüzde 48…" diyen Akyol'un "Siyasette hurafeler çağı" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Saygın araştırma kurumlarından KONDA soruyor: İstanbul Boğazında 17 trilyon dolar değerinde ‘Kontoryum’ elementi var ama dış güçler çıkarılmasına izin vermiyor; ne dersiniz?

Böyle bir element yer yüzünde yok, ‘kontoryum’ adı da tamamen uydurma… Fakat ‘dış güçler’ deniliyor ya, dört kişiden biri buna inandığını söylüyor. Bu da nereden çıktı, böyle bir element var mı diye sormak aklına gelmeden.

Lozan’ın 2023 yılında sona ereceği şeklindeki zırvaya inanların oranı yüzde 48…

GDO’lu tohumla bizi kısırlaştırmaya çalışıyorlar; buna inananlar yüzde 59…

Almanya 3. Havalimanımızı kıskanıyor sözüne inananlarımız oranı ise yüzde 48…

Bir konuda bilgimizin olup olmadığını kendimize sormadan, önermeyi sorgulamadan hemen ‘dış güçler’ ve ‘komplo’ içeren siyasi söylemlere inanıvermek…

Böyle bir zihniyet yapısının komplo teorileriyle nasıl kolayca yönlendirilebileceğini söylemeye gerek var mı?

Yazının tamamı için tıklayın