Gündem

Boş yolda ambulansa bilerek yol vermeyen sürücüye 819 TL ceza: Ehliyeti geçici olarak alındı

24 Aralık 2022 07:53

İstanbul Maltepe D-100 karayolu üzerinde sirenleri açık halde ilerleyen ambulansa yol vermeyen sürücüye 819 TL cezai işlem uygulandı. Şahsın sürücü belgesi ise, geçici olarak geri alındı.

Maltepe’den Pendik’e hasta almaya giden ambulans D-100 karayolunda seyir halindeyken 34 DGS 012 plakalı bir otomobil ısrarla yol vermedi. Ambulansın kendisini geçmek için yaptığı hamlelere karşılık veren sürücü ambulansın sürekli önünü kapatarak buna engel oldu. Bu görüntü sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük tepki çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sürücüye tepki gösterdi. Harekete geçen Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, maganda sürücü T.Ş.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; T.Ş.’ye, "geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermemek"ten 196 TL, ‘kamunun huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç sürmek"ten 196 TL, "aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmek"ten de 427 TL olmak üzere toplam 819 TL idari para cezası kesildi. T. Ş.’nin sürücü belgesi ise, geçici olarak geri alındı.