Gündem

Boş duran evlere yüksek vergi uygulaması yolda

21 Temmuz 2023 15:45

Büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'de kira krizi sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, boş duran evlerden yüksek vergi alınacağını açıkladı. 

Erdoğan, Körfez turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"Boş duran evlerin de kira fiyatlarını etkilediği ve bu konuda bir çalışma olup olmadığına" yönelik soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir avuç azınlığın kâr hırsına kurban edemeyiz"

"Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak. Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz.

Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kâr hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir." 

TIKLAYIN - Erdoğan: Emekli maaşlarında yeniden değerlendirme yapılabilir, fahiş kira artışlarına cezai uygulama getirebiliriz, Gabar petrolü vatandaşa yansıyacak