Ekonomi

Borsa İstanbul’da bugün en çok yükselen hisseler

26 Ocak 2024 17:56

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde yükseliş ivmesini artırdı. BIST 100, gün boyu devam eden alımlarla son saate girildiğinde yüzde 2’ye yakın değer artışıyla 8.300 puan bandına kadar yükseldi. Endeks, haftanın ilk yarısındaki yatay hareketini ikinci yarıda alıcıların ağırlığını artırmasıyla pozitife çevirirken an itibarıyla haftalık bazda yüzde 4’ün üzerinde değer artışına ulaştı.

Dün TCMB’nin faiz kararı sonrası aşağı yönlü oluşan volatilitenin etkisinin kısa sürede telafi edildiği görüldü. Karar metninde bankanın faiz artışı döngüsünde sona gelindiğine dair verilen mesajlar ve yıl içinde faizlerin yeniden düşüşe geçebileceğine dair gelen yorumlar sonrası Borsa İstanbul’a yönelik talep artışının da hızlandığı gözlemlendi. Ayrıca Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakması da piyasalar tarafından olumlu karşılanan bir gelişme olarak kabul edilebilir.

BIST 100, yükseliş ivmesini böylelikle 3. haftaya taşırken en son Ekim 2023 döneminde görülen fiyat bölgesindeki hareketini sürdürüyor. Bugün BIST’te öne çıkan sektör yüzde 4 bandında yükselen iletişim oldu. Ardından yüzde 2 bandında yükselen faktöring ve holding sektörü geldi. Banka sektöründe yükseliş ise kapanışa doğru yüzde 1’in altında kaldı. BIST’te bugün sigorta sektörü, piyasadan negatif ayrıştı ve yüzde 2 değer kaybına ulaştı.

BIST 100’de bugün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

BIST 100 endeksinde bugün en çok yükselen 5 hisse şu şekilde sıralandı:

KAYSE

TTKOM

ISMEN

EKGYO

GUBRF

BIST 100’de bugün son saate girildiğinde en çok düşen 5 hisse ise şöyle sıralandı:

QUAGR

SDTTR

AKFYE

KCAER

OTKAR

Borsa İstanbul genelinde kapanışa doğru 14 hisse tavan fiyatından işlem görüyordu. Bu hisseler arasında TARKMVAKFN ve TETMT yer aldı. YAYLA, bugün taban fiyatında kalırken dün 8 işlem gününde devam eden tavan serisini bozduktan sonra bugün de düşüşünü devam ettirdi.