Dünya

Boris Johnson, trans bireylerin kadın yarışlarından yasaklanmasını destekledi: Erkek değilse penisle doğmuş olamaz

Uluslararası yüzme yarışlarını düzenleyen Fina, ergenliğini erkek olarak geçirmiş trans yüzücülerin kadın yarışlarında yarışmasını yasaklamıştı

27 Haziran 2022 12:16

Britanya Başbakanı Boris Johnson, Fina’nın trans yüzücülerin kadın yarışlarında yarışmasını engelleyen kararını desteklediğini açıkladı. 

The Independent’s yer alan habere göre, uluslararası yüzme yarışlarını düzenleyen Fina’nın ergenliğini erkek olarak geçirmiş trans yüzücülerin kadın yarışlarında yarışmasını yasaklama kararını Britanya Başbakanı Boris Johnson da destekledi.

Fina’nın yasağına ilişkin görüşünü paylaşan Johnson “Detaylı bir şekilde incelemedim ancak karşı çıkacak bir neden göremiyorum” dedi.

Fina’nın kararının kendisine özetlenmesinin ardından yeniden yorumlayan Johnson “Az önce söylediğimi doğruluyor” dedi.

Bir kadının penis ile doğup doğamayacağı kendisine sorulan Johnson, “Erkek olmadan penisle doğmuş olamaz. Benim görüşüm bu” dedi.

Rwanda ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Johnson, “kadın ve trans kadınlar arasında bir fark olup olmadığı konusundaki fikrini”, “Evet” diyerek yanıtladı. Johnson şöyle devam etti:

“Bakın, bir toplum olarak herkesi anlayabilmemiz çok önemli. Hep bunun yanında oldum. Ancak cinsiyet meselelerinden cinsiyete geldiğinizde bazı sorunlar çıkıyor.” dedi.