Gündem

Bolu Valisi yayımladığı genelgenin bazı maddelerini 'yumuşattı'

İl dışına çıkışlara izin şartı ‘bildirim’e, her ay yapılacağı belirtilen performans denetimi de ‘sık sık’a döndü

23 Mart 2019 10:14

Bolu Valisi Ahmet Ümit,  il genelinde kamu görevlilerinin uyacağı esasları belirlediği ve memurların özel hayatlarına varan talimatların yer aldığı genelgenin bazı maddelerinde değişiklik yaptı. Kamu personelinin hafta sonu il dışına çıkışlarına izin şartı ‘bildirim’e çevrildi. Genelgede her ay yapılacağı belirtilen performans denetimi de ‘sık sık’a döndürüldü.
 
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, il genelinde kamu görevlilerinin uyacağı esasların belirlendiği ve memurların özel hayatlarına müdahaleye varan talimatların yer aldığı genelgenin duyulmasının ardından kamu çalışanlarını da Ümit’e tepki gösterdi. Valilik, ilk planda tepki çeken hafta sonu izinleri ve aylık performans denetimi öngören maddelerde değişikliğe gitmek zorunda kaldı.
 
Vali Ümit’in geri adımı, “Genelgenin 12’nci ve 19’uncu maddelerinin anlaşılmasında ve uygulanmasında tereddütler oluştuğu yönünde geri bildirim alındığından, uygulamada çıkan sorunların giderilmesi kapsamında, belirtilen maddeler yeniden düzenlenmiştir” ifadeleri ile açıklandı. Valiliğin memurların 24 saat telefonlarını açık tutması ve sağlık raporlarına ilişkin talimatlarının da gelen tepkilerin ardından değişikliğe gidileceği öğrenildi. 
 


 

"AKP ve MHP dışındaki partilere çağrım Bu halkın iradesini çiğnetmeyelim"