Gündem

'Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, öğrenciyi tehdit etti' iddiası: Mezuniyet töreninde eylem yapılırsa mezun kartlarınız iptal edilir

02 Temmuz 2022 21:10

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreni öncesinde okulun kurumsal iletişim ofisinden öğrencilere atıldığı ifade edilen mailde, mezuniyette eylem yapacak öğrencilerin mezun kartlarının iptal edileceği ve kampüse girişlerinin engelleneceği yazdığı söylendi.

Öğrencilere yönelik baskılarıyla sürekli gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni bir gelişme yaşandığı aktarıldı. Mezuniyet töreni öncesi Rektörlük tarafından öğrencilere atılan mailde törende eylem yapılmaması yönünde öğrencilerin tehdit ettiği öne sürüldü.

Boğaziçi TV'nin sosyal medya hesabından paylaştığı mailde, “Diploma törenlerinin tüm mezun adayları ve misafirleri için düzen ve güven içinde yapılabilmesi için kampüsümüzde mevcut kurallara uyulması gerektiğini hatırlatırız. Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri çeşitli grupların eylem alanı olarak kullanılamaz. Bu tür izinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir” ifadelerine yer verildi.